Orbán Viktor gratulált Erdogan győzelméhez

A magyar miniszterelnök az elsők között gratulált a török elnöknek a választási sikeréhez.

Magyar Nemzet
Forrás: Twitter2023. 05. 28. 19:13
Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török államfő. (Fotó: Orbán Viktor / Twitter)
Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török államfő. (Fotó: Orbán Viktor / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gratulálok az elnök úrnak a megkérdőjelezhetetlen választási győzelméhez” – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Twitter-mikroblogon.

A magyar kormányfő török nyelven is kifejezte gratulációját.

Ma tartották Törökországban a köztársaságielnök-választás második fordulóját, amelyen Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő államfő és a fő ellenzéki jelölt, Kemal Kilicdaroglu mérkőzik meg egymással. Több mint hatvanmillió szavazót várták ma az urnákhoz.

A legfrissebb részeredmények szerint Erdogan a szavazatok 52,14 százalékát kapta 75 százalékos feldolgozottság mellett a török elnökválasztás második fordulójában.

Erdogan 2003 és 2014 között az ország miniszterelnöke volt, 2014-től államfő. Kilicdaroglu 2010 óta a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) elnöke.

Sorra érkeznek a gratulációk Erdogan elnöknek. A magyar miniszterelnök és köztársasági elnök mellett már Líbia, Palesztina, Irán, Venezuela, Szerbia, Azerbajdzsán, Oroszország vezetője és Katar emírje is gratulált Erdogannak.

Borítókép: Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török államfő. (Fotó: Orbán Viktor / Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.