Keményen beleszállt legfőbb riválisába Donald Trump + videó

A korábbi elnök azzal vádolta Ron DeSantis floridai kormányzót, hogy az elnökjelöltségért folytatott verseny miatt elhanyagolja államát.

Gábor Márton
2023. 07. 16. 20:10
TRUMP, Donald
Columbus, 2023. június 10. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump elõzõ amerikai elnök kampányol a Georgia állambeli Columbusban 2023. június 10-én. Az Egyesült Államokban 2024. november 5-én tartanak elnökválasztást. MTI/EPA/Erik S. Lesser Fotó: Erik S. Lesser
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump egykori amerikai elnök szombaton egy konzervatív konferencián tartott beszédében értelmetlennek nevezte, hogy Ron DeSantis floridai kormányzó versenyben maradjon a republikánus elnökjelöltségért folyó versenyben. A közvélemény-kutatások szerint ugyanis Trump nagy fölénnyel vezet a versenyben.

Trump azzal vádolta DeSantist, hogy elhanyagolta floridai kormányzói feladatait, mióta beszállt az elnökjelöltségért folytatott versenybe, rámutatva az államban a biztosítótársaságok közelmúltbeli elvándorlására.

A közvélemény-kutatások eredményeire utalva Trump azt mondta: 

Elsöprő többséggel vezetünk itt Florida államban. Szóval azt akarjuk, hogy DeSantis menjen haza, és gondoskodjon a biztosítókról, mert nálatok a legdrágább a biztosítás az országban.

Trump az ellenfele konferenciáról való távolmaradását is firtatta, azt állítva, hogy a politikusnak itt kellene képviselnie magát. 

Az egykori elnök emellett ígéretet tett arra, hogy a Fehér Ház visszaszerzése esetén a korábbinál is erőteljesebb beutazási tilalmat vezet be a többnyire muszlim többségű országokból érkező emberek ellen.

Ha visszatérek a hivatalba, a beutazási tilalom még nagyobb és sokkal erősebb lesz, mint korábban. Az Egyesült Államokat nem fogják ugyanarra a sorsra ítélni, mint az olyan országokat, mint Franciaország, amelyek most valóban a poklok poklát élik át

– jelentette ki az elnök. 
 

Trump megismételte azt a meg nem erősített állítást is, miszerint Mexikó 28 ezer katonát adott, hogy segítsenek az amerikai határ rendfenntartásában, és kijelentette, hogy ezzel teljesítette egy korábbi ígéretét, amely szerint Mexikónak valamilyen módon fizetnie kell a falért. 

Trump az ellene felhozott vádakkal kapcsolatban azt mondta, hogy azokat a becsület és a bátorság jelvényének tekinti.

Minden alkalommal, amikor a radikális baloldali demokraták, marxisták, kommunisták és fasiszták vádat emelnek ellenem, azt a becsület és a bátorság nagy jelvényének tekintem. Értetek teszem ezt

– jegyezte meg Trump, aki a színpadon megragadta az alkalmat, hogy kigúnyolja Joe Biden elnököt, amiért a hét eleji NATO-csúcson elhangzott megjegyzései során tévesen Vlagyimir néven emlegette Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump előző amerikai elnök kampányol a Georgia állambeli Columbusban 2023. június 10-én (Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.