időjárás 3°C Árpád 2023. december 11.
logo

Elfajult a vita: hatalmas verekedés tört ki a parlamentben + videók

Magyar Nemzet
2023.09.21. 08:24 2023.09.21. 09:17
Elfajult a vita: hatalmas verekedés tört ki a parlamentben + videók

Az ellenzéki és kormánypárti törvényhozók estek egymásnak szerdán a grúz parlamentben azt követően, hogy az amerikai pénzügyminisztérium szankciókat vezetett be Grúzia korábbi főügyésze, Otar Partaladze ellen. Mindehhez a tbiliszi vezetés is hozzájárult, a nemzeti bank ugyanis megváltoztatta a szabályokat annak érdekében, hogy a grúz–orosz üzletembert szankcionálják.

A dulakodás során az ellenzéki törvényhozók orosz ügynököknek nevezték a kormánypártiakat, utóbbiak pedig azt kiabálták a másik félre, hogy az Egyesült Államok ügynökei.

Az esetről az X (korábban Twitter) közösségi oldalra is felkerültek videófelvételek, melyeken az látható, az egymásnak eső politikusokat próbálják szétválasztani.

A Hürriyet török napilap közlése szerint először Giorgi Vasadze, a jobbközép Stratégiaépítő nevű párt vezetője és Irakli Zarkua, a baloldali Grúz Álom nevű párt képviselője vitatkozott egymással, ám rövid időn belül már káromkodás és végül dulakodás követte. A verekedés során senki nem sérült meg, az ellenzék támogatóikat tiltakozásra hívták a nemzeti bank tbiliszi irodája elé.

Borítókép: Illusztráció: A legnagyobb grúz ellenzéki párt, a Egyesült Nemzeti Mozgalom aktivistái kormányellenes tüntetést tartanak Tbilisziben 2017. október 15-én (Fotó: MTI/EPA/Zurab Kurcikidze)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.