„Franciaország rasszista diszkriminációt folytat” – bocsánatkérést követel Moszkva

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő reagált arra, hogy egy orosz újságírót nem engedtek be Emmanuel Macron sajtótájékoztatójára.

2023. 09. 10. 21:35
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem vagyunk hajlandók és nem is fogjuk elfogadni, hogy a nyugati demokráciák élvonalába tartozó Franciaország megsérti a demokrácia alapelveit és rasszista diszkriminációt folytat – reagált Marija Zaharova arra, hogy egy orosz újságírót nem engedtek be Emmanuel Macron francia elnök G20-csúcstalálkozó keretein belül tartott sajtótájékoztatójára. A biztonsági szolgálat emberei indokként csupán annyit mondtak, azért nem engedik be a riportert, mert orosz. 

Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint felháborító, hogy amellett, hogy Franciaországban boszorkányvadászatot folytatnak az orosz médiumok ellen, most már exportálja is a sajtószabadsággal való méltánytalan bánásmódját a kollektív Nyugaton kívülre is – olyan országokba, amelyeket Párizs évtizedeken át leckéztetett a demokráciáról és szabadságjogokról. 

Ez a politika, amely tele van hazugsággal, önteltséggel és kizárólagossági komplexussal, végül is azok ellen a vezetők ellen fog dolgozni, akik végrehajtják

− húzta alá Zaharova. Hozzátette, követelik az Elysée-palota bocsánatkérését az ügyben.

A szóvivő arra is rámutatott, hogy az esetről szinte egytől egyig hallgatnak a sajtószabadságért máskor oly hangosan kiálló nyugati médiumok. Kiemelte: jelenleg tizenegy francia médiaszerv képviselője akkreditált Oroszországban, mindannyiuknak szabad bejárása van az orosz külügyminisztérium sajtóeseményeire. 

Senki nem akadályozta meg, hogy a France Presse munkatársai ma részt vegyenek Szergej Lavrov sajtótájékoztatóján a G20-csúcs után Újdelhiben

− hangsúlyozta Zaharova.

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.