Megkerestük David Pressmant az újabb vízumbotrány kapcsán

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét kérdeztük meg arról, miért tiltották ki a Nemzeti Sport főszerkesztőjét az Egyesült Államokból.

2023. 09. 13. 13:23
null
20230715 Budapest 28. Budapest Pride fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet képen: David Pressman budapesti amerikai nagykövet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösségi oldalán számolt be róla Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, hogy nem tudott elutazni az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornájára az Egyesült Államokba.

Nem utazhatok az USA-ba. A chicagói magyar közösség meghívására vettem volna részt az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáján, az immár 25., jubileumi Árpád-kupán, amelyet a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérése alapján péntek reggel nyitottam volna meg. Az amerikai út egyben alkalom lett volna arra, hogy a kontinensen kirobbant Messi-őrületnek a helyszínen tapasztalható részleteiről is beszámoljak a Nemzeti Sport olvasóinak, helyi kollégákkal és futballvezetőkkel beszélve (több hivatalos találkozó volt előkészületben), továbbá válogatott labdarúgónkkal, a Philadelphia Union MLS-csapatban futballozó Gazdag Dániellel is találkoztam volna, hogy aztán hasonló módon számoljak be a náluk látottakról, mint néhány éve, a több magyart foglalkoztató Sporting Kansas Citynél lett látogatásomkor

– olvasható a főszerkesztő bejegyzésében, amelyet a Facebookon osztott meg. 

Ennek kapcsán David Pressmant, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét kerestük meg. Azt szerettük volna megtudni, hogy pontosan miért utasították el Szöllősi György vízumát – indoklást ugyanis nem kapott a Nemzeti Sport főszerkesztője. Megkerestük továbbá a Riporterek Határok Nélkül (RSF) szervezet sajtóosztályát is azzal kapcsolatban, álláspontjuk szerint mennyire sérti a sajtószabadságot Szöllősi György esete.

Borítókép: David Pressman budapesti amerikai nagykövet (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.