Tesztelni kellett, hogy vajon elbírja-e a szék Kim Dzsong Unt + videó

Biztonsági emberek tüzetesen átvizsgálták a vezető székét, mielőtt leült volna Putyinnal egyeztetni.

2023. 09. 14. 7:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindent átvizsgáltak az észak-koreai vezető biztonsági emberei a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való találkozót megelőzően. Kim Dzsong Un érkezése előtt szinte mindent átnéztek a teremben, ahol a két politikus találkozott. A közösségi médiában terjedő felvételeken az látszik, hogy Kim Dzsong Un megbízottjai ellenőrzik, vajon van-e valamilyen veszélyforrás rá nézve. 

@thesun North Korean leader Kim Jong-un’s security flunky checks his chair for poison before he sits down for summit with Vladimir Putin (🎥: East2West News) #kimjongun #northkorea #vladimirputin #russia #security #chair #check #radiation #news #worldnews #fyp #foryoupage #viral ♬ original sound - The Sun

Ezek alapján akár úgy is tűnhet, hogy mégsem bízik meg az észak-koreai politikus Putyinban, illetve a vendéglátóiban 

– írja a Daily Mail brit napilap. 

Először egy fehér kesztyűs és sötét öltönyös férfi látható a felvételeken, amint egy fehér ruhával letörli a fekete széket, mielőtt a két vezető összeült volna. Az egyeztetés egyébként több órán át tartott Oroszországban.

@haqqin_az 🇰🇵Перед встречей с Путиным для лидера Северной Кореи долго не могли найти подходящее кресло Для справки: вес Ким Чен Ына — 130 кг. #кимченын #путин #севернаякорея #стул #ким #корея #диктатор ♬ оригинальный звук - Haqqin.az

A biztonsági ember alaposan megtisztította az ülést, a szék támláját és a karfákat. Eközben két másik észak-koreai tisztviselő is támogatta az erőfeszítéseit, majd arról egyeztettek, hogy cseréljenek-e széket, vagyis, hogy a kihelyezett ülőalkalmatosság elbírja-e Kim Dzsong Unt – aki nem hivatalos információk szerint több mint 130 kilogramm is lehet. Ezután többször is ránehezedtek a székre, hogy próbára tegyék, sőt, detektorral is átvizsgálták.

Az ellenőrzések során egy további észak-koreai tisztviselő is a helyszínen volt, és úgy tűnt, irányítja a férfiakat. Egy újabb biztonsági ember, aki inkább már orosznak tűnt, közelről figyelte a munkálatokat.

Kim Dzsong Un szerdán a Vosztocsnij űrközpontban tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, majd a vezetők több órán át egyeztettek minisztereikkel a világ ügyeiről és a lehetséges együttműködési területekről – írja a Reuters hírügynökség. Mint olvasható, Kim most azt tervezi, hogy felkeres egy katonai és polgári repülőgyárat, és megtekinti az orosz Csendes-óceáni Flottát Vlagyivosztokban.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a jövő hónapban Phenjanba látogat további tárgyalásokra – közölte eközben a Kreml. 

Vlagyimir Putyin pedig elfogadta Kim Dzsong Un meghívását, hogy a jövőben ellátogasson Észak-Koreába

 – jelentette a KCNA észak koreai állami hírügynökség.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnöknek és Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezetőnek, a Koreai Munkapárt főtitkárának, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnökének találkozója a szibériai Vosztocsnij űrrepülőtéren 2023. szeptember 13-án (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Vlagyimir Szmirnov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.