Szexéhes férfiak szállták meg az európai várost

Nem csak a szex vonzza Hollandiába az embereket, tanulmányaikat is sokan a Benelux államban folytatják.

2023. 11. 22. 17:06
Netherlands north holland amsterdam oudezijds achterburgwal canal de wallen called red light
Netherlands, North Holland, Amsterdam, Oudezijds Achterburgwal canal, De Wallen, also called Red Light District in English, group of men watching prostitutes posing behind the window of their one-room cabin (Photo by PREVOST Vincent / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP) Fotó: PREVOST VINCENT / HEMIS.FR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiűznék a szexturistákat a központból

Amszterdamot ellepték a turisták. Az idegenforgalmi bumm azonban elsősorban nem a kulturális értékeknek és az egyéb látnivalóknak köszönhető, hanem elsősorban a piros lámpás negyednek – írja a német nyelvű sajtó. A helyzet úgy néz ki, hogy fiatalok kuncognak a szűk utcákon, a férfiak érdeklődve néznek be az ablakokba, amelyek mögött félmeztelen nők állnak. Szexet kapnak tőlük pénzért cserébe. Valószínűleg Európa egyetlen más városában sincs ilyen nyílt prostitúció, mint ott.

Amszterdam polgármestere, Femke Halsema ki akarja űzni a szexturistákat a város központjából. Ehelyett egy erotikus centrumot építenének a holland város szélén. 

A helyzet azonban nem ilyen egyszerű. A nők ugyanis nem akarnak odamenni. Mint mondják, azon túl, hogy a központban vannak kapcsolatban az üzletfeleikkel és a helyiekkel, a központban nagyobb biztonságban érzik magukat, mint a város szélén. 

A beszámolók szerint ugyanakkor az állapotok egyre tarthatatlanabbak a városban, a hétvégén szinte már nem is lehetett sétálni a környéken az óriási embertömeg miatt. Nem csak az a baj, hogy sokan vannak, hanem tiszteletlenek is, főleg a britek. Hiába figyelmeztetnek a táblák, hogy a nyilvános helyen való vizelést akár száz eurós bírsággal is büntetik, annak nincs igazán elrettentő hatása.

Nem csak a szex jó Hollandiában

A német sajtó arról is ír, hogy nem csak a szex vonzza Hollandiába az embereket a világ minden tájáról, hanem a tanulmányok is. Maastrichtban vagy Groningenben tanulni valahogy szórakoztatóbbnak tűnik, mint Stuttgartban vagy Dortmundban – teszik hozzá. 

Jó az infrastruktúra, szép épületek vannak, van elég tanár és lehet angolul tanulni. Egyedülálló, hogy Hollandiában mennyi angol nyelvű alapképzés van

– nyilatkozta az egyik külföldi hallgató. Ennek azonban nem mindenki örül. Peter Omtzigt, a holland képviselőház tagja több holland nyelvű oktatást követel a külföldiek számára is. 

Ha itt akarsz tanulni, meg kell tanulnod a nyelvet

– mondta egy televíziós műsorban. Ennél viszont egyes vélemények szerint még nagyobb probléma a lakáshiány. A hollandok már nem találnak lakhelyet a saját városukban, mert a külföldi diákok elkapkodják azokat.

Borítókép: Amszterdam piros lámpás negyede (Fotó: Europress/AFP/Prevost Vincent)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.