Az oroszok is élénken figyelik a tajvani választást

A tajvani választás mindenkinek a figyelmét felkeltette a világon.

Forrás: Ria Novosztyi, Szputnyik2024. 01. 13. 11:22
CAJ Jing-ven
Tajpej, 2023. október 10. Caj Ing-ven tajvani elnök a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tajpeji ünnepségen 2023. október 10-én. MTI/EPA/Ritchie B. Tongo Fotó: Ritchie B. Tongo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz hírportálok is jelentős érdeklődést mutatnak. Külön foglalkoznak a jelöltekkel is. Három fő kormányfőjelölt van versenyben a választásokon: Laj Csing-te, aki a jelenleg is hatalmon levő demokratikus Progresszív Párt elnöke, Hou Jü-ih, aki az ellenzékben levő Kuomintang Pártot vezeti és Ko Ven-csö, aki a maga alapította Tajvani Néppártot képviseli a választásokon – fogalmaz a RIA Novosztyi.

 

Csing-te 64 éves, orvos, és Tajvan függetlenedésének elkötelezett híve, míg Hou Jü-ih 66 éves, és a Kínához való közeledést szertné elérni, majd végül Ko Ven-csö egy 64 éves hajlandó Pekinggel leülni egy asztalhoz, és a békét az elrettentés módszerével próbálná megvalósítani – írja a Sputnyik angol nyelvű oldala mellett a RIA Novosztyi Telegram csatornája is.

A Sanlih médiafelület szerint a választásokat jelenleg Laj Csing-te vezeti 34, 2 százalékkal. Őt követi Ko Ven-csö 28,9 százaléknyi szavazattal, míg a sereghajtó a Hou Jü-ih 24 százalékal.

Borítókép: Csaj Ing-ven  tajvani elnök a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tajpeji ünnepségen 2023. október 10-én (Fotó: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.