Trump megtisztelőnek tartja DeSantis támogatását

Megtisztelőnek nevezte Donald Trump volt amerikai elnök, hogy a republikánus elnökjelöltségi harcból most kiszállt Ron DeSantis floridai kormányzó őt támogatja.

2024. 01. 22. 7:24
TRUMP, Donald
Concord, 2024. január 20. A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdõ Donald Trump volt amerikai elnök a New Hampshire állambeli Concordban tartott elõválasztási kampánygyûlésén 2024. január 19-én. New Hampshire-ben január 23-án tartanak republikánus párti elõválasztást. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban. MTI/AP/Matt Rourke Fotó: Matt Rourke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon megtisztelő, hogy megkaptam a támogatását − nyilatkozta Trump a Fox News amerikai televíziós hálózatnak.

Alig várom, hogy együtt dolgozhassak vele, hogy legyőzzük Joe Bident, aki országunk történetének legrosszabb és legkorruptabb elnöke

− tette hozzá a volt elnök.

Trump kampánycsapata egy közleményt is kiadott DeSantis támogatásáról.

Már csak néhány nap van hátra Donald J. Trump elnök New Hampshire-i győzelméig, ezért megtisztelő számunkra Ron DeSantis kormányzó és sok más korábbi elnökjelölt támogatása. Itt az ideje, hogy minden republikánus Trump elnök mögé álljon, hogy legyőzzük a korrupt Joe Bident, és véget vessünk katasztrofális elnökségének

− fogalmazott a kampánycsapat, hozzátéve, hogy 

a volt elnök egyetlen kihívójává előrelépett Nikki Haley, az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete inkább a demokraták, semmint a republikánusok nézeteit képviseli.

Mint arról beszámoltunk, Ron DeSantis floridai kormányzó vasárnap jelentette be, hogy kiszáll a republikánus elnökjelöltségért folytatott versenyből. Videós nyilatkozatában úgy fogalmazott, nem lát egyértelmű utat a győzelemhez.

Világos számomra, hogy a republikánus előválasztási szavazók többsége még egy esélyt akar adni Donald Trumpnak

− idézte a kormányzót a Breitbart amerikai hírportál.

Trump az országos és az állami felmérésekben jelentős előnnyel vezet Haley előtt. A volt ENSZ-nagykövet kampánya a következő előválasztás helyszínére, New Hampshire államra összpontosította erőfeszítéseit, abban a reményben, hogy egy erős helyezés jó helyzetbe hozhatja Haley-t a következő előválasztásokon. 

Közvélemény-kutatások szerint viszont Trump 11 százalékponttal vezet New Hampshire-ben és 55 százalékponttal országos viszonylatban – írja a The Hill amerikai politikai hírportál.

 

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdő Donald Trump volt amerikai elnök a New Hampshire állambeli Concordban tartott előválasztási kampánygyűlésén 2024. január 19-én (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.