A magyar EU-elnökség prioritásai négy pontban

Egy brüsszeli eseményen a magyar kormány képviselői ismertették a karnyújtásnyira lévő magyar elnökség prioritásait. Az előadáson négy pontot emeltek ki, köztük az, hogy a bevándorláspárti politika helyett a fenntartható demográfia és a családok megsegítése kerül majd előtérbe.

2024. 02. 27. 20:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EuroAtlantic Zrt. szervezésében exkluzív tájékoztatót tartott Kovács Zoltán, a 2024-es magyar elnökség operatív feladatainak előkészítéséért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos és Bólya Boglárka, a magyar EU-elnökségi képzésért, a HR-ügyekért és a civil társadalom bevonásáért felelős miniszteri biztos.

Kovács Zoltán az eseményen kifejtette a közelgő magyar elnökség fókuszpontjait:

  • a versenyképesség erősítése ;
  • a demográfiai kihívások kezelése ;
  • a védelmi képességek fejlesztése ;
  • a nyugat-balkáni bővítés előmozdítása.

A miniszteri biztos hangsúlyozta, hogy a fenntartható demográfia elősegítése és a családbarát politika előtérbe helyezése a magyar elnökség alatt a külső migrációra való hagyatkozást kívánja felváltani. 

Bólya Boglárka részletes betekintést nyújtott a karnyújtásnyira lévő elnökség előkészületi folyamatairól. Felhívta a figyelmet arra, hogy egy fontos időszak következik az uniós intézményi ciklusváltással, mint például az európai parlamenti választások és az új Európai Bizottság felállása, amely egybeesik a magyar uniós elnökséggel, és amelynek következtében a magyar elnökség egyik fontos célkitűzése az intézményi átmenet stabilitásának biztosítása.

Borítókép: Az EuroAtlantic Zrt. rendezvénye Brüsszelben (Forrás: LinkedIn/Bólya Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.