Mérgező anyagot találtak a játszóterek talajában, azonnali vizsgálat indul

A turisztikai célpontokat is átvizsgálják.

Forrás: MTI2024. 02. 16. 11:52
A,Children,Colorful,Playground,On,Yard,In,The,Park.,The, játszótér, csúszda, park
2037556883 Fotó: JameSit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztrál hatóságok pénteken több sydney-i parkban kordonnal zárták le területeket, miután a talajtakaróban azbesztet találtak. A környékbeli iskolák megkezdték az előzetes vizsgálatokat, miközben a kormány igyekszik eltávolítani a mérgező anyagot a közterületekről.

Még januárban az ausztrál hatóságok azbesztet találtak a Sydney nyugati részén lévő játszótereken. Az ezt követő vizsgálatok során több helyi park újrahasznosított talajtakarójában is kimutatták a rákkeltő ásványt. Azóta mintegy húsz városi helyszínen, köztük közlekedési beruházásoknál, egy általános iskolánál, egy szupermarketben és egy kórházban is jelentős szennyeződést állapítottak meg.

A városi tanács közlése szerint 33 parkot, köztük néhány népszerű turisztikai célpontot, és több tucat olyan kertet fognak ellenőrizni, ahol a szennyezett mulcsot használhatták. A vizsgálat több hétig is eltarthat.

Sydney délnyugati részén egy állami iskola mintegy 700 diákját több hétre egy másik iskolába költöztetik, miután azbesztet találtak az intézmény területén. Hét másik iskolában is megkezdődtek a vizsgálatok.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.