Mire készül Putyin? A világ legveszélyesebb fegyvereit indította útnak + videó

A moszkvai régióba viszik a Jarsz típusú mobil szárazföldi hadászati rakétarendszert az oroszok.

Forrás: Oroszország Védelmi Minisztériuma2024. 02. 27. 7:37
PUTYIN, Vlagyimir
Tula, 2024. február 2. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az Összoroszországi Népfront Mindent a gyõzelemért! címû fórumán Tulában 2024. február 2-án. Putyin párton kívüliként, de a kormányzó Egységes Oroszország támogatásával indul a március 15. és 17. között rendezendõ elnökválasztáson. MTI/EPA/Szputnyik pool/Szergej Gunyejev Fotó: Szergej Gunyejev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jarsz mobil földi indítású rakétarendszerek konvoja Ivanovo régióból Moszkva felé veszi az irányt. A mozgásra a Vörös téri katonai felvonulásra való felkészülés miatt van szükség. 

A rakéták útvonala az M7-es szövetségi autópálya mentén halad – számoltak be róla az oroszok. A Vörös téri felvonulás előkészületei során egyébként, már januárban és februárban az alakulat az Orosz Stratégiai Rakétaerők állományával végzett kiképzési és ellenőrzési gyakorlatokat.

A speciális kiképzésen elvégzett tesztek után döntöttek úgy, hogy engedélyezik a katonai személyzet részvételét a felvonulás előkészítésében.

A rakétaalakulat személyzete és felszerelése 2008 óta vesz részt a moszkvai Vörös téren tartott katonai parádékon.

A Magyar Nemzet korábban arról is beszámolt, hogy az Orosz Stratégiai Rakétaerők Tejkovszkij hadosztálya hadgyakorlatot végzett a Jarsz rakétaindítók telepítésével. Az alakulatok decemberben több feladatot gyakoroltak, egyebek mellett intenzív manőverezési műveleteket hajtottak végre a harci járőrútvonalakon. Mint megírtuk, akkor a katonák a szabotázs és a felderítő csoportok elleni küzdelemmel is foglalkoztak.

Borítókép:Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az  Összoroszországi Népfront Mindent a győzelemért! címû fórumán Tulában 2024. február 2-án (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik pool/Szergej Gunyejev)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.