Putyin elárulta, hogy felajánlotta-e Kárpátalját Magyarországnak

Az ukrajnai háború kitörése óta többször felröppent a vád Magyarországgal szemben, hogy a háborút Kárpátalja visszaszerzésére használja fel, és hogy Vlagyimir Putyin erre ígéretet tett. Az utóbbira Tucker Carlson is rákérdezett Vlagyimir Putyin orosz elnöknél.

2024. 02. 09. 1:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjút Tucker Carlson amerikai véleményvezér. A beszélgetés egy részében Magyarországot is szóba hozták.

Mondta már Orbán Viktornak, hogy megkaphatja Ukrajna egy részét?

− tette fel a kérdést az amerikai konzervatív véleményvezér.

Soha. Soha nem mondtam neki. Egyetlenegyszer sem. Még csak nem is beszélgettünk erről

− szögezte le Putyin.

De valójában biztosan tudom, hogy az ott élő magyarok vissza akartak jutni a történelmi földjükre

− tette hozzá, majd elmesélte egy személyes élményét.

Valamikor a nyolcvanas évek elején autóval kirándultam az akkori Leningrádból, a Szovjetuniót átszelve Kijeven keresztül. Megálltam Kijevben, majd Nyugat-Ukrajnába mentem. Elmentem Beregszászra, és ott minden város és falu neve oroszul és az általam nem értett nyelven magyarul, oroszul és magyarul volt kiírva. Nem ukránul, oroszul és magyarul. Valamilyen falun hajtottam keresztül, és ott férfiak ültek a házaik mellett, és fekete háromrészes öltönyben és fekete hengeres kalapban voltak. Kérdeztem, hogy ezek valamiféle művészek? Azt mondták nekem, hogy nem, ők nem művészek, hanem magyarok. Kérdeztem, mit keresnek itt? Hogy érti ezt? Ez az ő földjük. Itt élnek. Ez a szovjet időkben volt, az 1980-as években. Megőrizték a magyar nyelvet és az összes nemzeti viseletüket. Ők magyarok, és magyarnak érzik magukat

− mondta az orosz elnök.

 

Borítókép: Tucker Carlson interjúja az orosz elnökkel 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.