A Fidesz EP-képviselői levelet írnak a magyar Országgyűlés Fidesz-frakciójának

A Fidesz európai parlamenti csoportja a magyar Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottsága rendkívüli ülésének összehívását kéri az Országgyűlés Fidesz-frakciójától. A képviselők azt kívánják elérni, hogy a bizottság tárja fel, hogy a dollárbaloldal milyen politikai mesterkedések útján érte el, hogy az Európai Bizottság jogi köntösbe csomagolja politikai célkitűzéseiket, és visszatartsa a polgárok kárára a Magyarországnak járó uniós forrásokat.

2024. 03. 06. 21:54
DEUTSCH Tamás
Budapest, 2023. május 17. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselõcsoportjának vezetõje sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenõrzõ bizottságának látogatásáról az Országgyûlés Irodaházában 2023. május 17-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem előzmény nélküli Hajnal Miklós kijelentése, hiszen alig egy esztendővel ezelőtt a dollárbaloldal vezére, Gyurcsány Ferenc maga ismerte el ugyancsak arcpirító büszkélkedés közepette, hogy igenis ők, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselői voltak azok, akik kitalálták azokat a politikai feltételeket, amely politikai feltételeket zsarolás formájában fogalmazott meg Magyarországgal szemben az Európai Bizottság, és a magyar dollárbaloldal által a saját hazájukkal szemben megfogalmazott zsaroló feltételeket csupán jogi köntösbe öltöztette az Európai Bizottság, és ezen az úton, ezen az eljáráson keresztül tudtak közreműködni, tudták azt elérni a dollárbaloldal politikusai, hogy mi magyarok ne juthassunk hozzá a jog szerint nekünk járó európai uniós forrásokhoz” – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti listájának vezetője Brüsszelben. A képviselő hozzátette, hogy mindebből az is látszik, hogy 

A dollárbaloldal vezére nem csupán saját pártját, hanem a Momentumot is arra tudta utasítani, hogy álljon be abba a sorba, amely sorban a momentumos európai parlamenti képviselők is azon dolgoznak a hazájuk ellen áskálódva, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá a jog szerint nekünk járó európai uniós fejlesztési pénzekhez.

Deutsch reakcióját Hajnal Miklós kijelentései szülték. A Momentum elnökségi tagja ugyanis nemrégiben azzal büszkélkedett, hogy az ő érdemük, hogy a jogállamisági eljárásokon túl most már az uniós pénzeket is megvonják Magyarországtól. Hajnal a „Magyarországgal szemben” zajló eljárások momentumos szorgalmazásáról beszélt.

Deutsch szerint a politikai tevékenységükkel az ellenzéki erők azon dolgoztak, hogy megakadályozzák azt, hogy a magyar polgárok, a magyar pedagógusok, a magyar önkormányzatok, a magyar gazdasági élet szereplői, a kis- és középvállalkozások, a magyar egészségügyi intézmények hozzájuthassanak a jog szerint a Magyarországnak, a magyaroknak járó európai uniós forrásokhoz.

 

Levélben fordulnak a magyar Országgyűléshez

A listavezető arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a Fidesz EP-csoportja szerdai tanácskozása alatt arra jutott, hogy levélben fordul a magyar Országgyűlés Fidesz képviselőcsoportjához.

Levelünkben pedig arra teszünk javaslatot, hogy a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja kezdeményezze a magyar Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottsága rendkívüli ülésének az összehívását

– fogalmazott, abban reménykedve, hogy a bizottság feltárja, hogy a dollárbaloldal milyen mahinációknak köszönhetően tudott ilyen kézzelfogható, súlyos károkat okozni a magyar polgároknak.

Deutsch Tamás szerint „nem maradhat politikai következmény nélkül az, hogy a dollárbaloldal vezére, Gyurcsány Ferenc, a dollárbaloldal junior szervezete, a Momentum különböző rendű és rangú politikusai egészen elképesztő módon azzal dicsekednek, hogy minden politikai erőfeszítést annak érdekében tettek meg, hogy Magyarországon megválasztott képviselőiként, olyan képviselőkként, akiknek egyébként az lenne a kutya kötelességük, hogy a magyar emberek érdekéért dolgozzanak, valójában minden energiájukkal azért tettek, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá a jog szerint nekünk járó európai uniós fejlesztési forrásokhoz”.

Borítókép: Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottságának látogatásáról az Országgyűlés Irodaházában (MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.