Diákokra nyitottak tüzet ismeretlenek

Nyolc diák sérült meg, közülük legkevesebb egy életveszélyesen, amikor egy autóból kiugró férfiak lőttek rájuk, miközben a városi buszra várakoztak Philadelphiában. Az amerikai nagyvárosban ez sorozatban a negyedik lövöldözés volt.

2024. 03. 07. 14:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Autóból kiugró fegyveresek nyitottak tüzet buszmegállóban várakozó diákokra Philadelphiában – írja a The Guardian brit napilap. A lövöldözésben nyolc diák megsérült, köztük egy 16 éves, akit kilenc találat ért, életveszélyesen.

A 15 és 17 év közötti helyi középiskolások helyi idő szerint három óra körül épp a buszra várakoztak, amikor egy autóból három ember szállt ki, és több mint harminc lövést adott le rájuk.

A nagyvárosban ez négy nap leforgása alatt már a negyedik lövöldözés volt. Az előző három eset mindegyikének volt halálos áldozata is.

Nehéz itt ülni és nézni, hogy három nap alatt tizenegy fiatalt lőttek le, akik az iskolából jöttek

– idézi Kevin Bethel, a város rendőrfőnöke szavait az ABC News amerikai hírtelevízió.

Bethel szerint a rendőrség vizsgálja, hogy az újabb lövöldözésnek van-e köze a hétfői esethez, amely szintén egy buszmegállóban történt, és amelyben egy 17 éves középiskolás halt meg.

A lövöldözés helyszínének közelében található egy általános iskola is, ahonnan épp a lövöldözés idején engedték volna haza a gyerekeket, de a hír hallatán visszaterelték őket az épületbe.

A helyi lakosok szerint a környék az elmúlt években élhetetlenné vált, sokan inkább a költözés mellett döntöttek.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.