Macron gyávasággal vádolja az európai országokat + videó

Bírálta azokat a francia elnök, akik nem küldenének katonát az orosz–ukrán háborúba.

Forrás: Reuters2024. 03. 05. 21:53
MACRON, Emmanuel; PAVEL, Petr
Prága, 2024. március 5. Petr Pavel cseh államfõ (k, jobbra) katonai tiszteletadás mellett fogadja francia hivatali partnerét, Emmanuel Macront az államfõi rezidenciának otthont adó prágai vár, a Hradzsin udvarán 2024. március 5-én. Macron egynapos hivatalos látogatáson tartózkodik Csehországban. MTI/EPA/Michal Turek Fotó: Michal Turek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közeledik Európában az a pillanat, amikor nem szabad gyávának lenni – így fogalmazott kedden Emmanuel Macron prágai látogatása során. A Reuters közlése szerint a francia köztársasági elnök stratégiaváltást sürgetett, és azt mondta,

gyávaság nem küldeni katonákat Ukrajnába.

Az orosz–ukrán háborúra utalva arról is beszélt, tisztában kell lenni vele, hogy a kontinensre visszatért a háború. „Egyes hatalmak megállíthatatlanná váltak, és napról napra kiterjesztik fenyegetésüket” – figyelmeztetett. Macron álláspontja szerint, ha Európa tétlenül nézi a Kelet-Európában zajló háborút, azzal zöld jelzést ad a NATO Moszkvának arra, hogy újabb országokat támadjon. A francia elnök kijelentései kapcsán francia tisztviselők azt mondták, Macron kemény szavai mögött az áll, hogy ösztönözze a vitát a kontinensen és a NATO-ban.

Az elmúlt napokban sokszor a nemzetközi sajtó címlapjain találta magát a francia államfő, kijelentésével ugyanis – miszerint szárazföldi csapatokat kell Ukrajnába küldeni – nagy vihart kavart.

Borítókép: Petr Pavel cseh államfő (középen, jobbra) katonai tiszteletadás mellett fogadja francia hivatali partnerét, Emmanuel Macront az államfői rezidenciának otthont adó prágai vár, a Hradzsin udvarán 2024. március 5-én (Fotó: MTI/EPA/Michal Turek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.