Megöltek három egyiptomi kopt keresztény szerzetest a Dél-afrikai Köztársaságban

Három egyiptomi kopt keresztény szerzetest megöltek egy támadásban a Dél-afrikai Köztársaságban − közölte kedden az egyiptomi kopt ortodox egyház a Facebookon.

Forrás: MTI2024. 03. 13. 7:40
kopt
JERUSALEM - OCTOBER 22: Religious leaders of the Christian community pray for those who lost their lives at the Gaza Strip during Sunday church services at the Church of the Holy Sepulchre in Jerusalem on October 22, 2023. Religious leaders of Orthodox, Syriac, Coptic, Latin Catholic, Protestant and other denominations also attended the service. Mostafa Alkharouf / Anadolu (Photo by Mostafa Alkharouf / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Mostafa Alkharouf / ANADOLU /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadás egy kopt rendház területén történt a Pretoria közelében fekvő Cullinan városban. Az áldozatok között van a dél-afrikai kopt egyházkerület képviselője is.

A dél-afrikai rendőrség közölte: megkezdték a nyomozást a hármas gyilkosság ügyében. Az áldozatok halálát szúrt sebek okozták. Egy negyedik pap megsebesült, elmondása szerint a támadó őt egy vasrúddal ütötte meg – tette hozzá a rendőrség, kiemelve, hogy a gyilkosságok indítéka egyelőre nem ismert.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Anadolu via AFP/Mostafa Alkharouf)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.