Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az amerikai hadsereg elkezdte elfogni az Izrael ellen indított iráni drónokat Szíria felett

Irán azt jelentette, hogy ballisztikus rakétákat is kilőtt Izrael ellen, melyek repülési ideje tizenkét perc.

Forrás: MTI2024. 04. 14. 0:55
A főváros üres utcáinak általános képe, amint Irán több tucat drónt indít Izrael felé, az izraeli Tel-Avivban 2024. április 13-án.
A főváros üres utcáinak általános képe, amint Irán több tucat drónt indít Izrael felé, az izraeli Tel-Avivban 2024. április 13-án. Fotó: NIR KEIDAR / ANADOLU / Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai hadsereg elkezdte elfogni az Iránból Izrael területére indított drónokat Szíria és Jordánia felett – jelentette az izraeli 12-es televízió katonai forrásokra hivatkozva. A tájékoztatás szerint az eddig három hullámban elindított több mint száz kamikaze drónt katonai célpontok ellen szánták, s ezeken a helyeken is felkészülnek a fenyegetés elhárítására.

Irán azt jelentette, hogy ballisztikus rakétákat is kilőtt Izrael ellen, melyek repülési ideje tizenkét perc. A becslések szerint Irán további hullámokban várhatóan összesen mintegy ötszáz drón és robotrepülőgép küldését tervezi Izrael ellen.

Az Iránból támogatott libanoni síita Hezbollah szervezet is rakétákat indított Izrael északi határvidéke ellen, de ezek nagyságrendje nem haladta meg jelentősen az elmúlt hónapok mértékét.
A jemeni húszik is rakétákkal és drónokkal tüzelnek Izrael déli, vörös-tengeri kikötővárosa, Eilat felé.
Izrael légterének lezárása miatt a korábban Tel-Avivba indult járatok egy része visszafordult, többi része más országok légikikötőibe tart.

Borítókép: A főváros üres utcáinak általános képe, amint Irán több tucat drónt indít Izrael felé, az izraeli Tel-Avivban 2024. április 13-án (Fotó: Nir Keidar/Anadolu/Anadolu via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.