Brutális állapotok Dubaj legnagyobb repülőterén + videó

Heves esőzések okoznak felfordulást a térségben. Több járatot is törölni kellett.

Forrás: BBC2024. 04. 18. 7:37
Az utasok 2024. április 17-én a dubaji nemzetközi repülőtéren várják járataikat. (Fotó: AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd óta nem javultak az időjárási viszonyok az Egyesült Arab Emírségekben, még mindig özönvízszerű esőzések pusztítanak többek között Dubajban is.

Szerdán több, mint 300 olyan járatot töröltek, amelyek a dubaji nemzetközi repülőtérre érkeztek vagy onnan indultak volna, valamint 100 másik járat esetében késést lehetett tapasztalni – írja a BBC brit hírügynökség. Az utasoknak azt tanácsolták, hogy túlterheltség miatt ne menjenek az 1-es terminálba, hacsak a repülőtársaságok nem hagyták azt jóvá. A repülőtér, amely tavaly 80 millió utast szolgált ki, figyelmeztette az érintetteket, hogy a rend helyreállítása még időbe telhet. Az Emirates, a dubaji székhelyű légitársaság is felfüggesztette a járatok igénybevételéhez szükséges „check-in” szolgáltatásukat csütörtökig.

Eközben a repülőtéren turisták tömegei tartózkodnak, akik abban reménykednek, hogy valamilyen járattal hamarosan hazautazhatnak. Elmondásuk szerint a légitársaságok felkészületlensége teljes mértékben nyilvánvalóvá vált ebben a nehéz időszakban.

Az özönvízszerű esőzések már áldozatokat is követeltek, Ománban a halálesetek száma 19-nél tart.

A hatóságok figyelmeztetést adtak ki, hogy további zivatarok, heves esőzések és erős szél várható.

Borítókép: Az utasok 2024. április 17-én a dubaji nemzetközi repülőtéren várják járataikat (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.