Egyértelmű kudarc a NatCon elleni fellépés

Frank Füredi kiemelte, a szólásszabadság egy megóvandó érték.

2024. 04. 18. 17:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MCC Brussels nyilatkozatot adott ki a szólásszabadságról. Az agytröszt célja, hogy egy a szabadságjogok védelmére törekvő sereget toborozzon. 

Az MCC Brussels eltökélt szándéka, hogy kiálljon a szólásszabadság mellett Brüsszelben és azon túl, és felszabadítja a helyszíneket a fanatikusok által rájuk nehezedő erős nyomás alól

írták.

A nyilatkozatot egy rövid eseményen adták ki Frank Füredi, az MCC Brussels vezetője és Bob De Brabandere belga szenátor jelenlétében.

A szenátor úgy vélekedett, hogy egy olyan konferencia megrendezése, mint a NatCon, nem kellene hogy bonyolultabb legyen, mint a helyszín egyszerű lefoglalása és megegyezés a beszállítócégekkel, ugyanakkor a valóság sajnos nem ezt mutatja.

Belgium és Brüsszel az egész világ előtt nevetségessé tette magát

– fogalmazott. Bob De Brabandere ugyanakkor arról beszélt, hogy a történteken sajnálatos módon nem voltak meglepve, hisz a véleménynyilvánítás és a szólásszabadság nem magától értetődő az országában.

Frank Füredi professzor azt húzta alá rövid beszédében, hogy a szólásszabadság egy megóvandó érték, hisz senki nem gondolkozik úgy, hogy „utálom a szabadságot – még az észak-koreaiak sem”, ugyanakkor sok politikus amikor arról beszél, hogy szereti a szólásszabadságot, valójában azt érti alatta, hogy bizonyos keretek között szereti.

Füredi reagált azokra a baloldali reakciókra, amelyek szerint öngólt lőttek a sajátjaik azzal, ami történt. Kiemelte, hogy ezalatt a baloldali megszólalók nem arra gondolnak, hogy hiba volt megpróbálni elhallgattatni a NatCont, hanem csak arra, hogy túllőttek az eszközök megválasztásával, és nem sikerült a céljaikat megfelelő módon véghez vinni.

Az MCC Brussels vezetője a balliberális oldal azon stratégiájára világított rá, amiben biztonságot ígérve ráveszik híveiket, hogy hunyjanak szemet minden bevetett eszköz felett. 

Thomas Hobbes angol filozófus munkásságával vont párhuzamot, aki munkáiban többször érvelt amellett, hogy cserébe azért, hogy az emberek biztonságot kapnak, az emberek engedelmeskednek mindannak, amit az uralkodó mond nekik. Ha az emberek mégis magukévá teszik ezt a gondolkodásmódot, azzal azt mondják, hogy a szabadság alárendelt a biztonságnak.

Ahogy Frank Füredi megerősítette: az MCC Brussels célja, hogy biztosítva legyen egy olyan környezet, amiben az emberek polgárok és nem alárendelt eszközök, hiszen a történelem során minden diktatórikus rezsim a biztonság kontra szabadság narratívát használta.

Borítókép: Az MCC Brussels kiadja deklarációját a szólásszabadság mellett Brüsszelben. (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.