Ennyi az ukránok embervesztesége az oroszok szerint

Az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu számszerűsítette az Ukrán Fegyveres Erők háború kezdete óta elszenvedett veszteségeit.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 04. 23. 15:58
Military parade of the Russian army on Red Square in Moscow on May 9, 2023.
Az orosz hadsereg katonai felvonulása a moszkvai Vörös téren 2023. május 9-én. Szergej Sojgu védelmi miniszter egy mozgó Aurus Senat kabrióban áll tisztelegve. Fotó: Kreml Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán csapatok a különleges katonai művelet kezdete óta csaknem 500 ezer embert veszítettek– közölte Szergej Sojgu, az orosz védelmi minisztérium vezetője a tárca vezetőségének ülésén, amelyről a RIA Novosztyi orosz hírügynökség számolt be.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök kezet fog Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel, amikor 2024. március 7-én a krasznodari felsőbb katonai repülési iskolában tett látogatást. (Fotó: AFP/Mihail Metzel)

A kijevi rezsim nem érte el céljait a NATO-kiképzők által előkészített ellentámadásban. A mi katonáink eloszlatták a nyugati fegyverek fölényéről szóló mítoszt

– mondta a miniszter.

Kiemelte, hogy Washington közel 61 milliárd dollárt kíván Kijevnek juttatni, hogy megakadályozza az ukrán hadsereg összeomlását. Ugyanakkor a pénz nagy részét az amerikai hadiipari komplexum finanszírozására fogják fordítani. 

 

Oroszország a maga részéről tovább fogja fejleszteni a hadsereg összetételét és struktúráját az USA és szövetségesei által jelentett fenyegetéseknek megfelelően. Az orosz egységek a teljes front mentén kezdeményezők, és továbbra is szorítják ki az ellenséget, tette hozzá.

Russia's anti-disinformation train 'Power in Reality' arrives in Rostov-on-Don
Az orosz–ukrán háború során elfogott katonai felszereléseket és anyagokat kiállítják egy vonaton, mely február 23-án indult, és mintegy 34 ezer kilométert tesz meg. (Fotó: Anadolu/AFP/Vladimir Aleksandrov)

Sojgu emlékeztetett arra, hogy a hadsereg felszabadította Pervomajszkoje, Bogdanivka és Novomihajlovka területét a Donyecki Népköztársaságban, és bővítik az ellenőrzési övezetet Berdicsben és Georgijevkában.

Az orosz csapatok magas harci potenciálja lehetővé teszi, hogy folyamatosan tűzhatást gyakoroljanak az ellenségre, és megakadályozzák, hogy az megtartsa a védelmi vonalat – jelentette ki.

Hangsúlyozta, hogy az orosz fegyveres erők továbbra is teljesíteni fogják feladataikat, amíg a különleges művelet céljait teljes mértékben el nem érik.

Borítókép: Az orosz hadsereg katonai felvonulása a moszkvai Vörös téren 2023. május 9-én. Szergej Sojgu védelmi miniszter egy mozgó Aurus Senat kabrióban áll tisztelegve (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/ Kreml)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.