„Mi az élet és a család mellett tettük le a voksunkat”

Nagyon fontos, hogy a józan ész talaján maradjunk abban világban, ahol tulajdonképpen a józan ész semmivé foszlott – jelentette ki Raúl Luis Latorre, a paraguayi házelnök a CPAC Hungaryn.

2024. 04. 25. 16:31
CPAC Raúl Luís Latorre
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az, ahogyan önök talpon állnak, szembeszállnak a mainstreammel, amely teljes mértékben próbálja aláásni legfőbb értékeinket, hagyományainkat, nekünk is erőt ad – mondta Raúl Luis Latorre.

A paraguayi házelnök szerint nagyon fontos, hogy a józan ész talaján maradjunk abban világban, ahol tulajdonképpen a józan ész semmivé foszlott.

– Paraguay több mint 11 ezer kilométerre található Magyarországtól. De a távolságok ellenére úgy érzem, hogy számtalan hasonlóság van közöttünk. A helyzetünk nagyon hasonló. Mindketten nagyon szeretjük népünket, kultúránkat, hazánkat, identitásunkat és értékeinket. És osztjuk azt a bátorságot is, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megőrizzük a szabadságot és a demokráciát, és adott esetben szembehelyezkedjünk az egész világgal

– mondta. Mint hozzátette, alkotmányuk csupán a férfi és a nő közötti házasságot ismeri el, a családra pedig úgy tekint, mint a társadalom alappillérére.

Mi az élet és a család mellett tettük le a voksunkat 

– szögezte le. 

Mint kifejtette, Paraguay több mint 45 százalékát őserdő borítja. Az energia, amit használnak, 100 százalékban megújuló. Sőt ebből az energiából még exportra is jut. Több energiát állítanak elő, mint amennyit felhasználnak. – És hiszünk a modellünkben, amely óvja a környezetet. Ugyanakkor a világ és számos multilaterális cég igyekszik megtörni minket. Próbálnak mindenféle adókat kivetni ránk, mindenféle pénzeket behajtani rajtunk olyan környezeti károkért, amelyeket mi egyáltalán nem okozunk. Mi egy szuverén ország vagyunk, és azt gondoljuk, hogy az országunk valóban a fenntartható fejlődése egyfajta modelljét jelentheti a világnak – mondta.

Szerinte a szuverenitás nem képezheti vita tárgyát. – Nagyon nehéz idők állnak mögöttünk a történelmünkben, de győzni fogunk, ellenállunk, kitartunk. El fogjuk érni azt, amit el kell érnünk: a legfontosabb értékeinket, amelyek nem más, mint Isten, haza, család – zárta gondolatait Raúl Luis Latorre.

Borítókép: Raúl Luis Latorre, a paraguayi házelnök a CPAC Hungaryn (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.