Oroszország válaszolt az amerikai ukrán segélycsomagra

Szombaton szavaznak a hatvanmilliárd dollárnyi ukrán segélyről Washingtonban, egyes vélemények szerint ez megfordíthatja a háborút, mások szkeptikusak ezzel kapcsolatban. Mindenesetre az orosz válasz megérkezett.

Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma2024. 04. 19. 12:02
Az orosz védelmi miniszter ellenőrizte az állami védelmi megrendelés teljesítését egy harckocsikat gyártó hadiipari vállalatnál az omszki területen
Az orosz védelmi miniszter ellenőrizte az állami védelmi megrendelés teljesítését egy harckocsikat gyártó hadiipari vállalatnál az omszki területen Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter látogatást tett az egyik hadiipari vállalatnál, és hogy mindenki könnyebben megértse az üzenetet, egy videót is közreadott a minisztérium. 

Az orosz védelmi miniszter ellenőrizte az állami védelmi megrendelés teljesítését egy harckocsikat gyártó hadiipari vállalatnál az omszki területen – áll a minisztérium közleményében. 

A vállalat vezetője jelentette Szergej Sojgunak, hogy utasításainak megfelelően javították a páncélozott járművek védelmét. Az orosz védelmi minisztert arról is tájékoztatták, hogy az üzemben jelenleg az új T–80BVM harckocsik gyártása folyik, a páncélozott járműveket már a szerelőszalagon felszerelik a Nakidka álcázórendszerrel. A legyártott páncélozott járművek következő tételét harctéri szállításra készítik elő. 

Az orosz védelmi minisztérium vezetőjét arról tájékoztatták, hogy a vállalat tavaly 2,5-szeresére növelte a TOS–1A Szolncepek nehéz rakétavetők gyártását. A gyártási volumen bővítése miatt áttértek a kétműszakos munkarendre, és növelni kellett a létszámot is. A szakképzett munkaerő biztosítása érdekében a gyár maga is részt vesz a képzésben. 2023 óta az üzem személyzete több mint 1200 fővel nőtt – számolt be a minisztérium Telegram-csatornája.

Az üzemlátogatást követően Szergej Sojgu védelmi miniszter megbeszélést tartott a védelmi minisztérium és az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium vezetőségének, az illetékes katonai hatóságok képviselőinek és a vállalat vezetőségének részvételével. Az orosz katonai tárca vezetője megállapította, hogy a vállalat teljes mértékben teljesíti az államvédelmi parancs szerinti feladatát, és sikeresen végrehajtja a legutóbbi ellenőrzés során adott utasításokat is.

 

Borítókép: Szergej Sojgu védelmi miniszter ellenőrzi az állami megrendelések gyártását (Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.