Társkereső indult virágoknak és méheknek

Bezsongtak az osztrákok.

Forrás: MTI2024. 04. 19. 15:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alsó- és Felső-Ausztria után Bécsben is elindult az ingyenes „társkereső” szolgáltatás méheknek és virágoknak: a kertészek, borászok és más földtulajdonosok bejelenthetik, hová várják a méheket, a méhészek pedig egy időre odaköltöztethetik a méhkasaikat – tájékoztatta Bécs budapesti irodája az MTI-t.

A Bienenwanderbörse nevű ingyenes online platformot a Bécsi Agrárkamara üzemelteti, és méhészek, valamint földtulajdonosok regisztrálhatnak rá.

Az online térképen a kertészek, borászok vagy nagy zöldterületekkel rendelkező cégek, önkormányzatok megadhatják, hova várják a méheket, a méhészek pedig a virágzás idejére odaköltöztetik a méhkasaikat.

A dolog fordítva is működik: a méhészek is jelezhetik, hogy például repce- vagy napraforgó-ültetvényt keresnek méheik számára.

A haszon így kölcsönös, hiszen a helybe vitt méhek több növényt tudnak beporozni, ami több termést jelent. Az osztrák főváros hétszáz méhésze pedig több mézre számíthat, amit aztán a bécsiek fogyaszthatnak el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.