Több mint nyolcvan földrengés sújtotta Tajvant egy nap alatt + videó

Nyolcvannál is több földrengés sújtotta Tajvant helyi idő szerint hétfő éjjel és kedd hajnalban, a legerősebb 6,3-as erősségű volt.

2024. 04. 23. 6:49
A Hualien megyei önkormányzat képén leomlott sziklatömbök alól igyekeznek kiemelni egy nő holttestét a Taroko Nemzeti Parkban, a kelet-tajvani Hualien megyében 2024. április 5-én (Fotó: MTI/EPA/Hualien megyei önkormányzat)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét földrengés sújtotta Tajvant. Az április 3-i, 14 emberéletet követelő földmozgás után az újabb rengések epicentruma is a szigetország keleti partvidéke volt – számol be róla a Reuters hírügynökség. A szeizmológusok szerint a mostaniak a hónap eleji földmozgás utórengéseinek tekinthetők.

Sziklatömbök a Taroko Nemzeti Park bejáratánál, a kelet-tajvani Hualien megyében 2024. április 4-én, egy nappal a térséget sújtó földrengés után
Sziklatömbök a Taroko Nemzeti Park bejáratánál, a kelet-tajvani Hualien megyében 2024. április 4-én, egy nappal a térséget sújtó földrengés után (Fotó: MTI/AP/Csiang Jing-jing)

Sérültekről nem érkezett jelentés.

A helyi hatóságok szerint Hualien tartományban több, az előző földrengés során megsérült épületben további károk keletkeztek, és az épületek megdőltek. A tartományban több utat sziklaomlás zárt el.

A világ legnagyobb szerződéses chipgyártója, a TSMC, amelynek gyárai a sziget nyugati részén találhatók, arról számolt be, hogy a rengések nem voltak hatással a termelésre – írja az NDTV india televízió.

Tajvan két tektonikus lemez találkozásánál fekszik, így erősen kitett a földrengéseknek.

Borítókép: A Hualien megyei önkormányzat képén leomlott sziklatömbök alól igyekeznek kiemelni egy nő holttestét a Taroko Nemzeti Parkban, a kelet-tajvani Hualien megyében 2024. április 5-én (Fotó: MTI/EPA/Hualien megyei önkormányzat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.