Tucker Carlson: Az FBI megpróbált nyomást gyakorolni a Telegramra

Meglepő információkat osztott meg Pavel Durov, a Telegram üzenetküldő alkalmazás alapítója Tucker Carlson amerikai konzervatív véleményvezér mikrofonja előtt. A vállalkozó elmesélte, miért az Egyesült Arab Emírségekbe került a cég központja, milyen hátborzongató élmények érték az Egyesült Államokban, és mit akart a Telegramtól az FBI.

2024. 04. 23. 12:38
CARLSON, Tucker
Tucker Carlson amerikai konzervatív véleményvezér (Fotó: MTI/EPA)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb interjúval jelentkezett Tucker Carlson amerikai konzervatív véleményvezér. Ezúttal Pavel Durovval, a Telegram üzenetküldő alkalmazás alapítójával beszélgetett, aki elmesélte nem mindennapi élettörténetét.

Tucker Carlson amerikai konzervatív véleményvezér
Tucker Carlson amerikai konzervatív véleményvezér (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A mintegy egyórás beszélgetésből kiderül, hogy miután elhagyta Oroszországot, Durov több országban is élt. Az, hogy most az Egyesült Arab Emírségekben van a Telegram székhelye, annak köszönhető, hogy az ottani szabályozás a legvállalkozásbarátabb – emelte ki az üzletember, hozzátéve, hogy az európai országokban rengeteg bürokratikus akadállyal találkozott.

Az Egyesült Államokba pedig többek között azért nem került a Telegram székhelye, mert San Franciscóban járva megtámadták az utcán.

Volt azonban még egy nyomós oka, hogy távol tartsa magát és a vállalkozását az Egyesült Államoktól: az FBI és egyéb ügynökségek túlzott figyelme. Durov elmondása szerint előfordult, hogy a háta mögött rá akarták venni az egyik mérnökét, hogy úgynevezett hátsó ajtót építsen be a csevegőalkalmazás kódjába, amely biztosíthatta volna az amerikai (vagy bármely más) kormány számára a hozzáférést a felhasználók adataihoz. Máskor már a repülőtéren várták az FBI-ügynökök, sőt az is megtörtént, hogy reggeli közben törtek rá a bérelt házában.

@tuckercarlson

Why is the FBI interested in a tech CEO?

♬ original sound - Tucker Carlson

 

Amikor az Egyesült Államokba utaztam, a repülőtéren két FBI-ügynök fogadott és kérdezősködött. Egyszer éppen reggeliztem, amikor az FBI megjelent a házamnál, amit béreltem. Ez eléggé meglepő volt. Érdekelte őket, többet akartak megtudni a Telegramról. Tudták, hogy elhagytam Oroszországot. Tudták, hogy mit csináltunk, de a részletekre voltak kíváncsiak. Úgy tudom, azért akartak kapcsolatot létesíteni, hogy bizonyos értelemben jobban ellenőrizhessék a Telegramot

– mesélte a vállalkozó, hozzátéve, hogy ő és testvére épp azért hozták létre a Telegramot, hogy legyen egy olyan felület, ahol a felhasználók tényleg biztonságosan kommunikálhatnak.

Durov tisztában van vele, hogy alkalmazását a világ több pontján használták ellenzéki megmozdulások szervezésére, de szerinte „nem igazán számít, hogy az ellenzék vagy a kormánypárt használja-e a Telegramot. Mi a szabályokat minden oldalra egyformán alkalmazzuk”.

A Telegram megközelítése szöges ellentétben áll például a Facebookkal vagy a Google-lal, amelyeknek nem is az irányelvei aggasztóak, hanem a mód, ahogy azokat alkalmazzák – világított rá Durov.

Úgy gondoljuk, hogy az emberiségnek szüksége van egy olyan semleges platformra, mint a Telegram, amely tiszteletben tartja az emberek magánéletét

– foglalta össze álláspontját az üzenetküldő alkalmazás alapítója.

@tuckercarlson

The founder of Telegram explains why he is committed to free speech.

♬ original sound - Tucker Carlson

Borítókép: Tucker Carlson amerikai konzervatív véleményvezér (Fotó: MTI/EPA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.