Az erős nemzeti identitás a legfontosabb az olasz miniszter szerint

Kizárólag az erős nemzeti identitással bíró országok képesek más vallású és kultúrájú emberek befogadására – hangoztatta Antonio Tajani olasz miniszterelnök-helyettes külügyminiszter, aki a törvényes bevándorlás kritériumairól beszélt szerdán.

2024. 05. 01. 19:24
.Antonio Tajani olasz külügyminiszter beszél a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 külügyminisztereinek találkozóját lezáró sajtótájékoztatón Capri szigetén 2024. április 19-én.MTI/Ap/Gregorio Borgia Fotó: Gregorio Borgia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Antonio Tajani kifejtette, hogy az illegális bevándorlást meg kell állítani, de a törvényes keretek között Olaszországba érkező és ott munkát vállaló bevándorlók befogadása sem minden esetben problémamentes.

Ha befogadóak akarunk lenni a kívülről érkezőkkel szemben, nagyon erős identitással kell bírnunk, ami segít abban, hogy ne féljünk. Kizárólag az, akinek erős az identitása, áll készen arra, hogy másokat kitárt karokkal befogadjon. Akinek gyenge az identitása, bezárkózik és fél

– hangoztatta Tajani. A Hajrá, Olaszország! (FI) jobbközép kormányerő vezetője egy mezőgazdasági szövetkezetben mondott beszédet Bologna térségében a munka ünnepén. Antonio Tajani pártja európai uniós kampánya témáit érintette. Kijelentette, hogy az európai identitás részét képzi a hagyományos vallási jelképek tisztelete is. Példaként említette a keresztet: Olaszországban ugyanis évtizedek óta vita zajlik a hivatalok, iskolák, kórházak és más közintézmények falára kitett feszületről.

Antonio Tajani azt mondta, miközben egyesek el akarják távolítani a keresztet, azzal egy időben a ramadán végét jelentő muszlim ünnepét be akarják vezetni az olasz oktatási intézményekben.

A muzulmánok soha nem mondanának le vallási hagyományaikról

– jelentette ki Antonio Tajani. Emlékeztetett az idei nyári olimpiai játékok reklámfelületeire is, amelyeken a párizsi Invalidusok-temploma tetejéről eltüntették a keresztet.

Antonio Tajani korábban úgy nyilatkozott:

Nem jó ötlet eltörölni a keresztény hagyományokat és a történelmünket, identitásunkat csak azért, hogy mások előtt jó színben tüntessük fel magunkat. Egy muzulmán és egy zsidó sem törli el saját történelmét. Ha nem tartjuk tiszteletben önmagunkat, a többiek se fogják tisztelni az európaiakat. Ez nem laicizmus, ez ostobaság

– szögezte le. Antonio Tajani kiemelt jelentőségűnek nevezte a népességcsökkenés megállítását is. Tévesnek nevezte azt az elképzelést, miszerint a migránsok tudnak segíteni a születésszám emelésében.

Úgy vélte, bevándorlás helyett Olaszországban a nőket kell támogatni annak érdekében, hogy a munka mellett ne kelljen lemondaniuk a családról és a gyermekekről.

A munka világában nem mondhatunk le a nők szakmai tudásáról, energiájáról, tenni akarásáról

– hangoztatta Tajani. A munka ünnepén közölt adatok szerint Olaszországban a munkavégzésre képes nők 55 százaléka dolgozik, ami messze elmarad a 69 százalék feletti európai átlagtól. Első gyermekük megszületése után az olasz nők ötöde lemond állásáról.

Borítókép: Antonio Tajani olasz külügyminiszter (Fotó: MTI/AP/Gregorio Borgia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.