A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Itt vannak a legfrissebb információk Robert Fico állapotáról + galéria

Megszólalt a merénylő fia.

2024. 05. 15. 18:41
Robert Fico szlovák miniszterelnök (k) támogatóival találkozik a kormány kihelyezett ülését követõen a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvõ Nyitrabányán (Handlova) 2024. május 15-én. Fico a kép készítése után kevéssel megsebesült lõfegyveres incidensben. A kormányfõt kórházba szállították. A feltételezett tettest õrizetbe vették. MTI/AP/TASR Slovakia/Radovan Stoklasa Fotó: MTI/AP/TASR Slovakia/Radovan Stoklasa
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, merényletet követtek el Robert Fico szlovák kormányfő ellen a szlovákiai Nyitrabányán egy kihelyezett kormányülést követően. Robert Ficót mentőhelikopterrel szállították a besztercebányai kórházba, ahol életmentő műtéten esik át ezekben a percekben is. A Plus7Dní híroldal információi szerint Ficót a mellkasán és gyomrán érték a lövések.

A rendőrség arra kérte a médiát, hogy a közösségi médiában és a miniszterelnök lelövésével kapcsolatos cikkek alatt kapcsolják ki a kommentelés lehetőségét. Egyúttal felszólította a lakosságot, hogy tartózkodjon a fenyegető és gyűlöletkeltő megjegyzésektől.

Nagyra értékeljük a demokráciát és a szólásszabadságot, de a gyűlöletbeszéd és a gyűlöletkeltő megjegyzések hozzájárulnak a társadalomban az indulatok további elmérgesedéséhez

– írta a rendőrség a közösségi oldalán.

A rendőrség figyelmeztetett, hogy nem maradnak észrevétlenek azok a megjegyzések, amelyek „bűncselekmény vagy szabálysértés elemeit teljesítik”.

A Nemzeti Tanács fokozza a biztonsági intézkedéseket a miniszterelnök elleni támadásra válaszul, és intézkedéseket hoz a képviselők biztonsága érdekében is.

A támadó, Juraj C. hetvenegy éves férfi, aki a Szlovákiai Írók Szövetségének tagja. Úgy tudni, korábban biztonsági őr volt egy bevásárlóközpontban. A merénylet elkövetőjének a fia az Aktuality hírportállal közölte, hogy sokkolták a történtek, majd hozzátette, hogy édesapja legálisan tartott fegyvert. Fogalma sincs róla, hogy az apja mit tervezett, és hogy miért történt ez az egész. Arra a kérdésre, hogy gyűlölte-e Ficót, a merénylő fia azt felelte:

Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem rá szavazott. Ez minden, amit ezzel kapcsolatban mondhatok.

A Parameter.sk bulvárlap eközben azt írja, Fico párttársa, Lubos Blaha és Andrej Danko az ellenzéket és a liberális sajtót hibáztatja a Robert Fico elleni merényletért, és határozott lépéseket ígérnek. Peter Ziga pedig úgy reagált, hogy a társadalomnak most meg kell nyugodni és a politikát vissza kell terelni az észérvek útjára. Michal Simeckát, a Progresszív Szlovákia politikusát nem engedték oda a közös sajtótájékoztatóra.

A Progresszív Szlovákia cáfolja azokat az álhíreket, hogy a támadó a mozgalmuk tagja volt. Hozzátették, semmilyen kapcsolat nincs köztük és a lövöldöző között. „Határozottan elítéljük a szörnyű tettet” – tették hozzá. 

A párt úgy cáfolta ezeket a híreket, hogy valójában senki sem állította a fentieket.

 

Borítókép: Robert Fico szlovák miniszterelnök (középen) támogatóival találkozik a kormány kihelyezett ülését követően a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlova) 2024. május 15-én (Fotó: MTI/AP/TASR Slovakia/Radovan Stoklasa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.