Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Frissen telepített évelőágyásokat tettek tönkre Karácsonyék a Szabadság téren

Alig adta át az V. kerületi önkormányzat a felújított Szabadság téri játszóteret, a kertészeti feladatokat ellátó FŐKERT gallyazás közben tönkretette az újonnan telepített évelőágyásokat. Az V. kerület polgármestere felszólította a fővárost, hogy haladéktalanul intézkedjenek, és távolítsák el az otthagyott gallyakat az ágyásokról.

2024. 05. 15. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Szabadság téri játszóteret két hete adtuk át teljeskörűen megújítva a belvárosi családoknak. Ma sorra kaptuk a szülők aggódó bejelentéseit, hogy a FŐKERT a gallyazási munkálatai során az általunk újonnan ültetett évelő növényekre, a vadonatúj kerítésre hagyta zuhanni az akár karvastagságú ágakat is” – számolt be közösségi oldalán Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere. 

A frissen telepített gyepre is került az ágakból. Fotó: V. kerületi önkormányzat

Mint írta: a játszótér megújítását és a garanciális időszakra az üzemeltetését is a belvárosiak érdekében átvállalták a főváros önkormányzatától, így rendkívül felháborító, hogy semmibe veszik a munkájukat és szemernyi figyelmet sem fordítanak arra, hogy megőrizzék a családok számára a Belváros Önkormányzata által kialakított színvonalas környezetet.

„Jelzésünk ellenére reggel óta nem gondoskodtak a gallyak eltakarításáról, ezért magam fordultam a főváros önkormányzatához haladéktalan intézkedést kérve” – zárta sorait Szentgyörgyvölgyi Péter.

Mint a Magyar Nemzet megtudta: a fővárosi kertészeti cég, a FŐKERT a szükséges metszéseket ugyan kosaras autóból végezte a játszótéren kívüli területről, de a lehulló ágak tompítás nélkül a frissen ültetett évelő felületre, illetve gyepfelületre zuhantak, egy helyen kis híján a szintén most készült kerítésen landolt egy karvastagságú ág. 

Ráadásul a frissen ültetett évelőágyás fiatal növényeire zuhantak az ágak, kárt téve a növényekben.

Mint a Magyar Nemzet megírta: Karácsony Gergely főpolgármester és stábja annyira elhanyagolta a belvárosi játszóteret, hogy emberi ürülék, eldobott szemét között játszottak a gyerekek. Az V. kerületi önkormányzat most megújította a teret. A játszótéren az V. kerület jóvoltából megfiatalodott kisvasút, négy új fát ültettek, továbbá évelő növény is a parkba került.

Új lett a gyep, akadálymentességre is figyeltek a felújítás során, vadonatúj kockavár csőcsúszdával, homokozó, hinták, kismotorpálya is létesült.

A Szabadság téri parkot azért kellett felújítani, mert a főváros az utóbbi években teljesen magára hagyta, holott a gondnokság hozzájuk tartozott. A lakók egyre többször emeltek szót az áldatlan állapotok miatt, és a kerülethez fordultak, mert azt már tarthatatlannak tartották, hogy emberi ürülék és szemét között játszanak a gyerekek, ráadásul a játszóeszközöket se tartották karban Karácsonyék.

Bár a fővárosi önkormányzat üzemeltetési hiányosságait gyakorta az V. kerület hárítja el, a belvárosi önkormányzat a lakosság érdekében önként vállalta, hogy a játszóteret megújítja. Ennek érdekében megállapodás született arról, hogy a játszóteret felújítja a kerület, a játszótér el is készült.

Mint lapunk is beszámolt róla, a Hild téri játszóteret is hagyta lepusztulni Karácsony Gergely hivatala, a Szabadság térhez hasonlóan emberi és állati ürülék, veszélyes tárgyak között játszottak a gyermekek. Akkor az V. kerületnek hosszas tárgyalások után sikerült átvennie a fővárostól az üzemeltetést, ám a főváros erre nem adott forrást.

A Hild téri új, Kufli tematikájú játszóteret is a helyi önkormányzat újította meg, és az üzemeltetési feladatok és költségek is már az V. kerületet terhelik.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.