Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Von der Leyen mintademokráciája így működik – megdöbbentő felvételek

Összegyűjtöttünk egycsokornyi videót arról, hogy mi is zajlik a szomszédban, a magyar határtól pár kilométerre. A katonai mozgósítás és az azzal járó kegyetlenkedés soha nem látott méreteket öltött Ukrajnában, Von der Leyen mintademokráciájában.

2024. 05. 13. 20:39
Kelet-Ukrajna, 2024. május 7.
Ukrán tüzérek ágyúzni készülnek az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó fronton 2024. május 6-án.
MTI/AP/Francisco Seco
Fotó: Francisco Seco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ursula von der Leyen kedvenc demokráciájából, Ukrajnából nem jutnak ki Nyugatra hasonló videóbeszámolók. A helyiek a TCK egységeit (a hadkiegészítő parancsnokság rövidítése – a szerk.) a Gestapóhoz és az NKVD-hoz, a kommunista Belügyi Népbiztossághoz hasonlítják. Ha megnézzük ezeket a belső-ukrajnai felvételeket, akkor gyorsan választ kapunk arra, hogy mi is az a TCK. 

Von der Leyen és a kedvenc elnöke, Zelenszkij
Von der Leyen és a kedvenc elnöke, Zelenszkij. Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Ami a magyarok számára még ennél is elkeserítőbb, az a kárpátaljai helyzet. Ott az emberek már nyíltan beszélnek arról, hogy a háborúba való elhurcolással a kiszorítási politikáját is könnyebben hajtja végre az ukrán hatalom. A vegyes lakosságú régióban még az ukrajnainál is durvábban zajlik a mobilizáció. Azzal, hogy mindenkit megpróbálnak a halálba küldeni, Kárpátalja színes, multikulturális mivoltát veszélyeztetik. A következő megrázó videóban a kárpátaljai kényszersorozást gyűjtötték egy csokorba. 

A felvételek láttán a következtetés egyértelmű: Ukrajnának sem az Európai Unióban, sem pedig a NATO-ban semmi keresnivalója. Aki pedig mégis vágyik az ukrán demokráciára, az költözzön oda és élvezze ezt a típusú szabad világot. 

Borítókép: Ukrán tüzérek ágyúzni készülnek az orosz állásokat a kelet-ukrajnai donyecki területen húzódó fronton 2024. május 6-án (Fotó: MTI/AP/Francisco Seco)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.