Medvegyev: Ukrajna? Mi az?

Ha eddig nem bosszantott fel még mindenkit az orosz politikus, akkor most megtette. Éppen a német kancellárt vette célba, és úgy tűnik, el is találta.

2024. 06. 09. 9:08
Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese a szibériai Orenburg város mellett található katonai gyakorlótéren 2023. július 14-én
Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese a szibériai Orenburg város mellett található katonai gyakorlótéren 2023. július 14-én Fotó: ekatyerina SHTUKINA / SPUTNIK / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna? Mi az?” – teszi fel a kérdést Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök annak kapcsán, hogy „Scholz szerint az orosz elnöknek el kell ismernie, hogy Ukrajna erős, és nem lehet térdre kényszeríteni” – idézte a kancellárt az orosz politikus. A minap lapunk is beszámolt Scholz kijelentéseiről, aki azt mondta, hogy 

Ukrajna erős, és Oroszország nem fogja elérni imperialista terveit.

Természetesen a válasszal sem marad adósunk az orosz politikai verőember, nem elégedett meg a gonosz kérdéssel.

„… afféle uradalom, amelyet közvetlenül az USA és a NATO-országok irányítanak. Azt, ha nem is minden nehézség nélkül, de teljes egészében ők tartják fenn. Saját lakosságának tiltakozása ellenére mindenféle leghalálosabb fegyvereket kap. 
Még az a fura fickó is, a csúnya, göcsörtös arcú Borrell is elismerte, hogy az ukrajnai konfliktus néhány héten belül véget érhetne, ha leállítanák a fegyverszállításokat Kijevbe” – írta Telegram-üzenetében az orosz politikus.

 

„Akkor mi a hatalom, kolbászember [Scholz]? Őrült kútfő korrupció? A nyugati segélyek teljes elsikkasztása a Zelenszkij-klikk által? A haldokló nép, amelynek fele Oroszországban és Európában él?”

„Szégyen. Csak térdre kellene ereszkednie és bűnbánatot tartania az ukránok előtt. Amiért hazudott az elkerülhetetlen »győzelemről«. Amiért kiirtásra ítélte őket, ugyanakkor feláldozta a rábízott németek jólétét. A nácizmus újjáélesztéséért bandera formájában. A közigazgatás leírhatatlan alkalmatlanságáért” – írta a volt államfő nem kímélve a német kancellárt.

„Az SPD iránti történelmi bizalomvesztésért, amely Willy Brandtot és Helmut Schmidtet többször is megforgatta a sírjában” – zárta gondolatait Dmitrij Medvegyev.

Arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, hogy a volt orosz elnök számos alkalommal beszélt már Ukrajna felosztásáról, egyszer hatalmas térképpel a háta mögött tette meg, amelyen az ukrán állam mindössze Kijev megyére korlátozódik.

Medvegyev: Ukrajna? Mi az?
Medvegyev: Ukrajna? Mi az? Forrás: Teleram

 

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese a szibériai Orenburg város mellett található katonai gyakorlótéren 2023. július 14-én (Fotó: Jekatyerina Stukina/Szputnyik/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.