Új név került a kalapba Joe Biden leváltására

A demokraták belső vitája káros és megosztó, ideje lenne végre beállni egy jelölt mögé – figyelmeztet a The Hill amerikai politikai hírportál egyik véleménycikkének szerzője. Ez a jelölt pedig nem lenne más, mint a 2016-os elnökválasztást Donald Trump ellen elvesztő Hillary Clinton.

2024. 07. 21. 15:01
Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter
Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden jelenlegi elnök lecserélése ellen az a leggyakrabban hangoztatott érv, hogy nincs megfelelő jelölt – írja Pablo O’Hana politikai tanácsadó a The Hill amerikai politikai hírportálom megjelent véleménycikkében

Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter
Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke)

Leszögezte ugyanakkor, hogy a demokratáknak megvan a tökéletes elnökjelöltje Hillary Clinton személyében. A volt first lady és külügyminiszter O’Hana szerint nem csak jó, de a valaha volt egyik legkvalifikáltabb jelölt lehetne, aki a bel- és a külpolitikával egyaránt tisztában van. Clinton meg tudná mozdítani a demokrata szavazókat, ráadásul az adományozók pénztárcájának megnyitása sem lenne probléma számára – sorolja érveit a politikai tanácsadó, hozzátéve, hogy a Biden jelöltsége körüli belső vita káros és megosztó a demokraták számára.

A szerző azt sem tartja figyelmeztető jelnek, hogy Clinton 2016-ban épp Trumppal szemben kapott ki az elnökválasztáson.

A cikk nem kis megdöbbenést váltott ki a közösségi médiában – mutat rá a Fox News amerikai televíziós hálózat.  – Ilyen véleménycikkek nem születnek csak úgy – írta az X-en Jason Miller, Donald Trump volt amerikai elnök és a republikánusok idei elnökjelöltjének egyik tanácsadója.

Ha így lesz, az remek hír Trump számára

– reagált Alexx Sheppard konzervatív kommentátor, hozzátéve, hogy Clinton minden idők egyik legkevésbé szerethető politikusa.

Egy felhasználó szerint csak Clinton és Kamala Harris jelenlegi alelnök elég kétségbeesett ahhoz, hogy elinduljon Trump ellen a novemberi amerikai elnökválasztáson, főleg az ellene elkövetett merényletkísérlet után.

Borítókép: Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.