Trump megtréfálta a szakértőket

Legalább egy piaci előrejelzési platformon már visszavette a vezetést Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt annak ellenére, hogy a szakértők arra számítottak, hogy a Demokrata Nemzeti Konvenciót övező médiafelhajtás alaposan megdobja Kamala Harris demokrata elnökjelölt számait.

2024. 08. 22. 18:59
Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt
Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frissítette a novemberi amerikai elnökválasztással kapcsolatos előrejelzését az egyik piaci előrejelzésekkel foglalkozó amerikai cég, a PolyMarket. A vállalat most 52 százalékos eséllyel Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt jelöltjét látja a voksolás győztesének – számol be róla a Fox News amerikai televíziós csatorna.

Az eredmény azért is érdekes, mert még tart a demokrata nemzeti konvenció, ami országos televíziós közvetítést és óriási médiafigyelmet jelent Kamala Harris alelnöknek, a Demokrata Párt elnökjelöltjének.

Az újdonság varázsa miatt a számok kicsit kibillentek Kamala Harris felé, de várható egy visszarendeződés – nyilatkozta korábban lapunknak Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője. Ennél is lényegesebb, hogy a csatatérállamokban, amelyek leginkább számítanak az amerikai elnökválasztás kimenetele szempontjából, Donald Trump továbbra is vezet.

Harry Crane, a Rutgers Egyetem statisztikaprofesszora, a piaci előrejelzések szakértője szerint Trumpnak az elmúlt napokban tapasztalt megugrása a PolyMarketen elég jelentős mozgás, különösen azért, mert nincs olyan konkrétum, ami indokolná. A professzor mindössze azt a spekulációt sorolja ide, amely szerint ifjabb Robert F. Kennedy független elnökjelölt esetleg visszaléphet és beállhat Trump mögé.

Mint arról beszámoltunk, az ezzel kapcsolatos pletykák azután kaptak szárnyra, hogy Kennedy alelnökjelöltje egy interjúban felvetette a lehetőséget. A várakozásokat tovább erősítette a Kennedy-kampány bejelentése, amely szerint az elnökjelölt pénteken Phoenixben a jelenlegi történelmi pillanatról és a jövő útjáról beszél majd, valamint egy videó is, amelyben a Demokrata Pártból kilépett politikus Amerika újraegyesítésének szükségességére hívja fel a figyelmet.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.