Veszélyesen liberális Kamala Harris alelnökjelöltje

Kamala Harris Tim Walzot választotta alelnökjelöltnek, pedig nála esélyesebbnek tartották a szakértők a hely másik potenciális várományosát, Josh Shapirót. Tim Walz pályafutását botrányok és rossz döntésék jellemzik. A Trump-kampány szerint Kamala Harris és Tim Walz veszélyesen liberális.

Forrás: CNN2024. 08. 07. 13:18
HARRIS, Kamala; WALZ, Tim
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt nem hivatalos elnökjelöltje (b) és alelnökjelöltje, Tim Walz minnesotai kormányzó távozik az emelvényrõl elsõ közös kampányrendezvényük végén Philadelphiában 2024. augusztus 6-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. Fotó: Sarah Yenesel
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Trump-kampány és a vezető republikánusok szerint Tim Walz szélsőbaloldali, veszélyesen liberális és radikális, közölte a BBC. 

Donald Trump a közösségi médiában azt írta, hogy Walz „elszabadítaná a poklot a Földön, és megnyitná határainkat a legrosszabb bűnözők előtt”.
J. D. Vance, Trump alelnökjelöltje pedig úgy fogalmazott, hogy Walz a Demokrata Párt „szélsőbaloldalán” van, és azért választották, mert Kamala Harris maga is radikális.

Vance és más republikánusok Tim Walzot a 2020-as minneapolisi zavargásokra adott válasza miatt is bírálják, ugyanis ő volt az, aki két napot várt a Nemzeti Gárda bevetésével. Vance szerint Walz „hagyta, hogy a lázadók 2020 nyarán felgyújtsák Minneapolist”, és ezt az állítást Ron DeSantis floridai kormányzó is megerősítette. 

Hátradőlt és hagyta, hogy Minneapolis városa leégjen

– mondta DeSantis 
Egyes prominens republikánusok Walzot gyenge választásnak tartják, és úgy gondolják, növeli Trump esélyeit a novemberi választásokon.

Tim Walz? Micsoda megkönnyebbülés

 –írta Trump korábbi főtanácsadója, Kellyanne Conway az X-en.

Walz kormányzói tevékenységét több botrány és kudarc határozza meg, de még sokat elmondhat az is a pályafutásáról, hogy ő volt az, aki törvénybe foglalta a kiskorúak nemváltó kezelésének lehetőségét is.

Borítókép: Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt nem hivatalos elnökjelöltje (b) és alelnökjelöltje, Tim Walz minnesotai kormányzó távozik az emelvényről első közös kampányrendezvényük végén Philadelphiában 2024. augusztus 6-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/EPA/Sarah Yenesel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.