900 eurót kapott havonta az osztrák államtól a merénylő

Az osztrák főváros a lakásbérlésben is támogatta a három embert begyilkoló albán férfit.

Magyar Nemzet
2020. 11. 05. 22:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyűlölte az életét finanszírozó várost – írta a Kronen Zeitunk osztrák lap portálja a Bécs belvárosában hétfőn 3 embert meggyilkoló, több mint 20-at pedig megsebesítő merénylőről. Az osztrák sajtóban Kujtim F. néven emlegetett, albán származású férfi a lap értesülései szerint kedvezményes lakásbérlethez juthatott az osztrák fővárosban, miután a 20 éves férfi „a fiatal bécsi” besorolásba esett. Ez a fajta juttatás azoknak a 30 év alatti fiataloknak jár, akiknek még nincsen saját lakásuk.

A férfi egy 41,9 négyzetméteres önkormányzati lakás bérléséhez kért támogatást Bécstől, ezt pedig a főváros idén májusban meg is adta neki. A férfi szintén májusban szociális segélyt is kapott az államtól, később pedig havonta 917,35 eurós segély ütötte a markát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.