A fürge gyík az év hüllője 2020-ban Németországban

A fürge gyík (Lacerta agilis) az év hüllője 2020-ban.

Forrás: MTI2019. 12. 06. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A fürge gyík még nem veszélyeztetett fajként szerepel a németországi Vörös listán, de állománya kezd visszaesni” – mondta el Axel Kwet, a Német Herpetológiai és Terrarisztikai Társaság (DGHT) ügyvivője Stuttgartban.

A gyík az úgynevezett figyelmeztető listán van, helyzete ugyanis a következő években rosszabbra fordulhat. Az állatvédők munkájának köszönhetően a fürge gyíkok gyakran rémálommá válhatnak az építkezők számára. Az állatok megmentése érdekében halasztották már el autópálya építését és akadályoztak meg építkezéseket is.

A DGHT egyik évben az év hüllőjét, másik évben az év kétéltűjét választja meg. A fürge gyík a szövetségi fajvédelmi törvény szerint a különösen védett állatok közé tartozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.