A hollandok már a nőnapot is az iszlám vallás népszerűsítésére használják

Az Amszterdam utcáin elhelyzett nőnapi plakátokon muszlim nők gondolatai is olvashatók.

Forrás: ERDELY.MA2021. 03. 05. 10:26
null
„Az iszlám identitás az alapja mindennek az életemben és vallom, hogy muszlimként mindig az igazságosság mellett kell kiállnod.” Forrás: TWITTERM / ERDELY.MA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önnek van ötlete, hogy mi mással lehetne a „nőnapot” még meghittebben ünnepelni, mint annak az iszlám vallásnak a népszerűsítésével, amelyik nem éppen a női kiteljesedés és egyenlőség legjobb példája? – tette fel a kérdést az Erdély.ma hollandiai tudósítója.

Mint írja: Amszterdam utcáinak reklámfelületein ezzel a szöveggel ünneplik a nőnapot:

„Az iszlám identitás az alapja mindennek az életemben és vallom, hogy muszlimként mindig az igazságosság mellett kell kiállnod.”
Fotó: TWITTER / ERDELY.MA

„Az iszlám identitás az alapja mindennek az életemben, és vallom, hogy muszlimként mindig az igazságosság mellett kell kiállnod.”

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Geert Wilders: Európa kulturális öngyilkosságot követ el

– Magam is azzal fordultam Mark Ruttéhoz, hogy ezek után soha többé ne ejtsen ki a száján jogállamisági bírálatot Magyarországgal vagy a lengyel kormánnyal szemben. Képmutatónak tartom, hogy úgy ítélkezik mások felett, hogy ő és kormánya épp egy jogállamisági ügy miatt kényszerült lemondani – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője. A bevándorlásellenes politikus arról is beszélt, hogy elítéli a Hollandiában zajló erőszakos megmozdulásokat, s kulturális öngyilkosságnak nevezte az európai bevándorláspolitikát.

– A holland kormány koronavírus-intézkedései ellenállásba ütköztek az emberek részéről, több holland városban erőszakos megmozdulások voltak az elmúlt napokban. Az ön által vezetett Szabadságpárt ellenezte az éjszakai kijárási tilalom bevezetését, emiatt a baloldalról kritikát is kapott, miszerint személy szerint ön a felelős a történtekért. Mit gondol a bírálatokról?

– Nem lepnek meg. Akadnak holland politikusok, akik mindig mindenért rám és a kollégáimra mutogatnak. A Szabadságpárt valóban mindvégig ellenezte az éjszakai kijárási tilalom bevezetését. Múlt novemberben volt egy erről szóló előterjesztésünk, amit akkor az alsóház többsége támogatott is. Múlt héten a kormány viszont megszerezte a szükséges többséget ahhoz, hogy az éjszakai kijárási korlátozás zöld jelzést kapjon. Még mindig meg vagyok győződve róla, hogy ez nem egy hatékony eszköz, nem tudja a remélt mértékben visszaszorítani a járványt.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.