A járvány miatt új módon tartották a megemlékezéseket Londonban

A rendezvények nyitó mozzanataként a nagykövetség épületére lyukas magyar zászlót helyeztek ki.

Forrás: MTI2020. 10. 22. 22:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványhelyzet miatt új formában tartották csütörtökön a londoni megemlékezéseket az október 23-i magyar nemzeti ünnepről.

Magyarország londoni nagykövetsége a hagyományos ünnepi fogadás helyett a londoni Magyar Kulturális Központtal közösen rendezett eseményeken emlékezett meg az évfordulóról.

A rendezvények nyitó mozzanataként a nagykövetség épületére lyukas magyar zászlót helyeztek ki.

Elhelyeztek a diplomáciai képviselet épületén egy táblát is a jelképet elmagyarázó ismertetéssel. Ezt november 4-ig tekinthetik meg a nagykövetséghez látogatók.

Ezután Kumin Ferenc, Magyarország londoni nagykövete – a köztársasági elnök határozata alapján – átadta a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést Frank Füredi szociológusnak.

Kumin Ferenc Lengyelország londoni nagykövetével közösen megkoszorúzta a legrégebbi londoni lengyel társadalmi és kulturális központ, a Polish Hearth Club épületén elhelyezett 1956-os emléktáblát.

Az évfordulóra a nemzetközi hírű magyar graffitiművész, Fat Heat a magyar kulturális intézet megbízásából nagyszabású falfestményt készített. A hatvanöt négyzetméteres alkotás – amelynek jelképrendszerében szintén magyarázó tábla igazítja el az 1956 történetét kevésbé ismerőket – a londoni belváros Holborn negyedében látható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.