Shaquille O’Neal kiállt a rendőrség mellett, most szétszedik

Breonna Taylor párja valóban rálőtt és meglőtt egy rendőrt, nem lehet George Floyd-hoz hasonlítani.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 09. 28. 20:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Shaquille O’Neal és Charles Barkley korábbi nagyszerű kosárlabdázók kiálltak az amerikai rendőrök mellett, azonban az interneten a radiális baloldaliak tetszését ez nem nyerte el. Amióta a politika megjelent az NBA-ban, a nézettség egyre csökken.

Komoly zavargások törtek ki múlt héten az amerikai Louisville-ben miután a helyi kerületi ügyész, Daniel Cameron három rendőr közül csak az egyik ellen emelt vádat a Breonna Taylor ügyben. A nőt március 13-én lőtték le a rendőrök egy házkutatási akció során, miután Taylor párja, Kenneth Walker rálőtt az intézkedő rendőrökre, akik viszonozták a tűzet.

A téma múlt csütörtökön előkerült a TNT csatornán is, ahol az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) meccset szokták közvetíti. A műsor két szakértője Charles Barkley és Shaquille O’Neal is kiállt a rendőrök mellett.

Barkley szerint figyelembe kell venni, hogy Breonna Taylor párja valóban rálőtt és meglőtt egy rendőrt, így szerinte ezt az incidens nem lehet George Floyd esetéhez hasonlítani.

Az egykori erőcsatár szerint a rendőrség forráselvonásának propagálását is be kellene fejezni.

„Hallom ezeket a féleszűeket a tv-ben arról beszélni, hogy forrásokat kell elvonni a rendőrségtől. Szükség van rendőri- és börtön-reformra, mert tudjátok kik nem fogják elvenni a rendőrök pénzét? A fehérek és gazdagok. (...) Kit fognak kihívni a feketék? A szellemirtókat?”, tette fel a kérdést.

A négyszeres NBA-győztes Shaquille ONeal egyetértett kollégájával, és hozzátette, ha van egy bíró által aláírt végzés, akkor a rendőr a munkáját végzi, és úgy gondolja, hogy bárki visszalőne.

A két szakértő mondandóján a radikális baloldaliak nagyon felháborodtak a Twitteren. Többek között egy, a Demokrata párthoz köthető politikai tanácsadó, Adam Parkhomenko is beleszállt Barkley-ba.

„Nem tudtam, hogy ennyire undorodhatok Charles Barkley-tól”, írta.

Az NBA nézettsége egyébként komolyan visszaesett, amióta a játékosok politikai szerepvállalásokban vettek részt, több esetben a Black Lives Matter mellett álltak ki. Az adatok szerint a nemrég véget érő rájátszás nézettsége 20 százalékkal esett vissza a tavalyihoz képest. Csak az ABC csatornán 24 százalékos volt a visszaesés. A ShowBuzz is hasonló visszaesésről számolt be, ők 28 százalékot mutattak ki a 18-49-es korosztályban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.