A kis Gréta is beleállt az elnökválasztási kampányba

A klímaaktivista kislány már az amerikai politikához is ért, legalábbis úgy tűnik, hiszen Twitter-oldalán arra szólította fel az amerikaiakat, hogy kezdjenek szervezkedni és érjék el, hogy mindenki a liberális Joe Bidenre szavazzon.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 10. 12. 11:02
Climate change activist Greta Thunberg arrives in Madrid
Minő meglepetés: Gréta Biden mellett kampányol Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint Greta Thunberg ismét felhívta magára a figyelmet, az iskolás klímaaktivista azonban már nem is a környezetvédelem kapcsán foglal állást, hanem belevetette magát az amerikai politikába, a liberális Joe Biden oldalán.

Bár Thunberg maga is leszögezte, hogy általában nem vesz részt pártpolitikai ügyekben, de úgy fogalmaz, hogy az amerikai elnökválasztás túlmutat a politikai ügyeken.

Minő meglepetés: Greta Biden mellett kampányol
Fotó: Reuters

Az aktivista a környezetvédelmet is bele akarta keverni az ügybe, azonban nem fejtette ki az érveit, ezért sokan megkérdőjelezik, hogy hogyan segíti a Földért folytatott harcot a repesztéses olajbányászatot igen, a Green New Deal környezetvédelmi programot azonban nem támogató Biden megválasztása.

„Természetesen többen más jelölteket támogattatok. De, úgy értem... tudjátok...basszus! Csak szervezzétek meg magatokat, és érjétek el, hogy mindenki Bidenre szavazzon” – zárta sorait Thunberg.

Trump újult erővel száll ringbe

Ismét beleveti magát az elnökválasztási versenybe Donald Trump. Az október 2-án koronavírussal diagnosztizált elnök öt nap alatt győzte le a kórt, orvosa szerint már nem fertőz, sőt szombaton megtartotta a felépülés utáni első beszédét a hívei előtt. Csupán három hét maradt az amerikai elnökválasztásokig, és ha nyerni akar, sürgősen lépnie kell: a pénteken közzétett felmérések az elnök demokrata ellenfele, Joe Biden tíz százalékpontos előnyét jelzik. Donald Trump szombaton megtartotta első, a felépülését követő nyilvános beszédét. Az amerikai elnök a Fehér Ház erkélyén, maszk nélkül beszélt a hívei előtt, ahol többek között elmondta, hogy jól érzi magát, hamarosan elkészülhet a mindenki számára elérhető Covid–19 elleni vakcina, és hogy vissza kell térnie az elnökválasztási kampányhoz, hogy az Egyesült Államok ne váljon „szocialista állammá”.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.