„A megerőszakolt lányok ezrei fogják be a pofájukat”

A pakisztáni származású munkáspárti parlamenti képviselő hibát hibára halmozott, de nem buktatták meg. Sőt, a napokban már másodszor lett a párt árnyékkormányának minisztere, immár a párt új elnökének a jóvoltából.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 04. 16. 20:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az árnyékkabinet Nagy-Britanniában a kormány ellenzéke által működtetett “árnyékminiszterekből” áll, akiknek az a dolga, hogy mindig alternatívát dolgozzanak ki és mutassanak be a hatalmon lévők döntéseivel szemben.

A Brit Munkáspártot vezető Jeremy Corbyn bukása után, e hónap elején, Sir Keir Starmert választották meg a párt első emberének, aki részint konstruktív ellenzékiséget ígért a járvány idejére, részint pedig bocsánatot kért az antiszemitizmus miatt, amellyel az utóbbi években többször és jogosan is megvádolták a pártot, ezen belül elsősorban Corbynt.

Ehhez képest, alig telt el egy bő hét, máris kinevezte árnyékkormánya tagjának a pakisztáni gyökerekkel rendelkező, de már Bredfordban született és ott politizáló képviselőt, Naseem Naz Shah-t.

 

A közösségi kohéziós árnyékminiszter (community cohesion) személye rögtön vitákat gerjesztett a brit zsidó közösségben. A ma 46 éves politikus ugyanis még a parlamenti képviselővé választása előtt a Facebook oldalán Izrael felszámolásáról és az izraeli zsidóknak az Egyesült Államokba való fizikai „átszállításról” értekezett.

Majd egy másik bejegyzésében arra kérte a követőit, hogy szavazzanak arról: felelős-e Izrael a háborús bűnökért és arra figyelmeztette őket, hogy milyen veszélyes az ha „a zsidók összegyűlnek”.

A közelmúltban pedig Nelson Mandela özvegyének, Winnie Mandelanak a halálát úgy kommentálta, hogy “kéz a kézben, együtt a gyufánkkal és nyakláncainkkal felszabadítjuk ezt az országot”. A gyufa és a nyaklánc arra utalt, hogy a 80-as és 90-es évek terrorkampányban a fehérekkel együttműködő dél-afrikai feketék nyakára sokszor gumiabroncsokat helyeztek, majd meggyújtották azokat. Shah később hiába mondta, hogy ő nem erre gondolt, ez a megjegyzése már védhetetlen volt.

A kinevezett árnyékminiszternek 2017-ben pedig, amikor brit sajtóban először jelentek meg a beszámolók arról, hogy Bradfordban, Rotherhamban és több más városban főként pakisztáni migránsok bandája (“grooming gangs”) ezrével itattak le, szoktattak kábítószerhez és erőszakoltak meg részint migráns, de túlnyomórészt brit lányokat, az egyik hozzászólást Naseem Naz Shah szintén megosztotta.

 

A Tweet így szólt: “azok akiket Rotherhamban és másutt megerőszakoltak, a sokszínűség érdekében fogják be a pofájukat”. Ennek hatására még abban az évben 57 ezren írták alá azt a kérelmet, hogy távolítsák el a politikából. De nemhogy távozott volna, hanem 2018-ban Jeremy Corbyn kinevezte őt a Nők és az esélyegyenlőség árnyékminiszterének (Shadow Minister of State for Women and Equalities).

Érdekesség, hogy márciusban a Munkáspárt kirúgta a soraiból Trevor Phillips-et, aki kritizálni merte a gyereklányokat megerőszakoló migráns bandákat (akikek Shah megvédett). Azzal vádolták őt, hogy iszlámgyűlölő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.