A migránsok kitelepítését kezdeményezte a boszniai védelmi miniszter

Az illegális bevándorlók kitelepítését javasolta Fahrudin Radoncic boszniai védelmi miniszter csütörtökön, mert szerinte a migránsok biztonsági kockázatot és gazdasági veszélyt jelentenek az új típusú koronavírus-járvánnyal küzdő ország számára.

Forrás: MTI2020. 04. 23. 22:24
Migrants living in tents at Bosnia-Croatia border face harsh winter
Cipőosztásra váró menekültek Bosznia-Hercegovinában – egyre zsúfoltabb a balkáni útvonal is Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véleménye szerint azokat a migránsokat, akik nem tudják igazolni személyazonosságukat, nem befogadóközpontokban kellene elhelyezni, hanem börtönbe kellene zárni. Akik nem igazolják magukat, nem használhatják a táborokat – tette hozzá.

A politikus azt nem közölte, hogy mikortól alkalmaznák ezeket a változtatásokat.

A migránsválság kezdetén a Közel-Keletről és Afrikából érkezők elkerülték Boszniát, miután azonban Magyarország lezárta határait az illegális bevándorlók előtt, a migránsok más útvonalakat kerestek.

Jelenleg valamivel több mint nyolcezer migráns tartózkodik a nyugat-balkáni államban, ám továbbmenni nem tudnak Nyugat-Európába, az új típusú koronavírus-járvány miatt ugyanis a legtöbb ország lezárta határait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.