A stuttgarti gyilkos hitet tett az iszlám mellett

A stuttgarti gyilkos migráns nem sokkal szörnyű tette elkövetése előtt a közösségi médiában írt arab nyelvű bejegyzése megkérdőjelezi a német ügyészség azon állításának hitelességét, hogy kizárólag személyes indíttatású bűncselekményről van szó – írja a V4NA nemzetközi hírügynökséget szemléző Origo. Erre az egyébként hamis indokra hivatkozva nem tudósított a csupán papíron közszolgálati német média a különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságról.

Forrás: Origo2019. 08. 08. 12:27
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig a német média nem közszolgálati része úgy számolt be az emberölésről, hogy azt a – saját bevallása alapján – szír állampolgárságú férfi személyes okokból követte el. Az ARD és a ZDF „közszolgálati„ televíziók híradói ugyanis erre hivatkozva titkolták el a migráns által elkövetett gyilkosságot – idézi fel az Origo.

Mivel a hatóságok akkor személyes indíttatású bűncselekményként könyvelték el az esetet, így a ZDF és az ARD szerint nincs „össztársadalmi relevanciája” annak, hogy járókelők tucatjai szeme előtt talpig véresen, egy karddal levágja embertársa kezét, és halálra szurkálja őt a magát szírnek hazudó 28 éves férfi, ezért azzal szerintük nem is kell foglalkozni.

Issa Mohammed a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést arab nyelven a karddal elkövetett iszonyatos gyilkosság előtt, amiben iszlám vallási elköteleződéséről írt.

A szöveg így szól: „Az irgalmas Isten nevében – minden egyes ember meg fog halni”, majd alatta a következő mondat: „Higgyetek a mindenható Istenben„. Ebből úgy tűnik, egy saját magát is feltüzelő kijelentésről van szó, ami megkérdőjelezi a gyilkosság pusztán személyes indítékát.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.