A szigetország újra korlátozza a nemzetközi légi járatokat

Új-Zéland átmenetileg korlátozza a foglalásokat a nemzetközi légi járatokon a koronavírus-járvány miatt létrehozott karantén- és elkülönítő központok túlterheltségének elkerülése érdekében.

Forrás: MTI2020. 07. 07. 9:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Air New Zealand új-zélandi légitársaság már hozzájárulását adta a foglalások átmeneti szüneteltetéséhez – közölte Megan Woods lakásügyi miniszter kedden.

Mint mondta, az intézkedésekkel biztosítanák, hogy a hazatérő új-zélandiaknak megfelelő mennyiségű férőhely álljon rendelkezésre a karantén-, illetve elkülönítő központokban.

Új-Zéland március óta lezárta határait a külföldiek előtt, csak saját állampolgárait engedi be. Woods szerint a járvány miatt egyre több új-zélandi tér vissza hazájába, számuk az utóbbi időben jelentősen megnőtt. „Elsődleges számunkra, hogy a vírust a határon megállítsuk, ezért mindenkinek karanténba kell vonulnia” – tette hozzá.

Hivatalos adatok szerint jelenleg csaknem hatezren vannak 28 elkülönítő központban. Március 26. óta több mint 26 400 ember ment át ilyen eljáráson.

Új-Zéland június 8-án jelentette be az első hullám végét. A majdnem ötmilliós országban eddig 1530 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 22-en hunytak el a kórban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.