A genderideológián alapuló irányelveket tett közzé egy olasz iskola

A gendersemleges iskolai környezet kialakítására készíti fel az oktatókat egy Lazio tartománybeli iskola.

2021. 05. 18. 20:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A homofóbia elleni világnap alkalmából gendertartamú nevelési irányelveket tettek közzé Lazio tartomány iskoláiban. „Nehezebben megy a tananyag elsajátítása, ha a diákok nem érzik biztonságban magukat” – kezdődik az oktatási intézményeknek eljuttatott program, amely helyes magatartási formákat és gyakorlatot javasol az iskoláknak, különösen azokban az esetekben, ha azt transznemű diákok látogatják.

Biztonságot, befogadást és elfogadást sugárzó környezetet kell teremteni a tanulóknak, hogy szabadon kifejezésre juttathassák, minek érzik magukat, akkor is, ha ez eltér a biológiai nemüktől.

Az irányelveket tartalmazó dokumentum előrevetíti azokat a tartalmakat, melyek a homo- és transzfóbiát büntető törvény jogerőre emelése esetén alkalmazásra kerülnének az iskolákban. A tananyag a transzgender körüli sztereotípiák és előítéletek eloszlatását, valamint nevelési és gyakorlati tanácsokat tartalmaz.

Kilátásba helyezi az iskolai dokumentumok frissítését, hogy a férfi és a nő mellett több lehetőség közül is választhassanak a diákok nemük meghatározásakor.

Az érvelés szerint fontos, hogy a tanulók szabadon és hitelesen fejezhessék ki nemi identitásukat, aszerint ahogyan érzik. Rendkívüli szerepe van a nyelvi formáknak, illetve a nemváltoztatás után felvett új név következetes használatának, anélkül, hogy utalás történne a tranzitáláson átesett diák korábbi énjére. A tanárokéhoz hasonló, gendersemleges mellékhelyiségek és öltözők kialakítása segítheti a nemi önazonosságukban bizonytalan diákokat.

A tartomány szeptemberre tervezi azt a kurzust, amely a gendersemleges iskolai környezet kialakítására készíti fel az oktatókat.

„El a kezekkel a gyerekektől és a serdülőkorúaktól” – tiltakozik a jobboldali Liga párt, ami a dokumentum visszavonását követeli. Család- és életvédő szervezetek, szülői közösségek fejezték ki ellenvetésüket, hangsúlyozva, hogy a befogadó iskolai környezethez elegendő a teljes elfogadás, a nemiségre vonatkozó ideológiák belekeverése nélkül. A másság elfogadása anélkül is lehetséges, hogy átalakításra kényszerítse az iskolákat és a társadalmat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.