Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 18., péntek, Arnold, Levente napja
HÍR TV - HÁTTÉRKÉP2500 éves az „Oszd meg és uralkodj!\" elve.
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/a-tenderideologian-alapulo-iranyelveket-tett-kozze-egy-olasz-iskola-9817994/

A genderideológián alapuló irányelveket tett közzé egy olasz iskola

A homofóbia elleni világnap alkalmából gendertartamú nevelési irányelveket tettek közzé Lazio tartomány iskoláiban. „Nehezebben megy a tananyag elsajátítása, ha a diákok nem érzik biztonságban magukat” – kezdődik az oktatási intézményeknek eljuttatott program, amely helyes magatartási formákat és gyakorlatot javasol az iskoláknak, különösen azokban az esetekben, ha azt transznemű diákok látogatják.

Biztonságot, befogadást és elfogadást sugárzó környezetet kell teremteni a tanulóknak, hogy szabadon kifejezésre juttathassák, minek érzik magukat, akkor is, ha ez eltér a biológiai nemüktől.

Az irányelveket tartalmazó dokumentum előrevetíti azokat a tartalmakat, melyek a homo- és transzfóbiát büntető törvény jogerőre emelése esetén alkalmazásra kerülnének az iskolákban. A tananyag a transzgender körüli sztereotípiák és előítéletek eloszlatását, valamint nevelési és gyakorlati tanácsokat tartalmaz.

Kilátásba helyezi az iskolai dokumentumok frissítését, hogy a férfi és a nő mellett több lehetőség közül is választhassanak a diákok nemük meghatározásakor.

Az érvelés szerint fontos, hogy a tanulók szabadon és hitelesen fejezhessék ki nemi identitásukat, aszerint ahogyan érzik. Rendkívüli szerepe van a nyelvi formáknak, illetve a nemváltoztatás után felvett új név következetes használatának, anélkül, hogy utalás történne a tranzitáláson átesett diák korábbi énjére. A tanárokéhoz hasonló, gendersemleges mellékhelyiségek és öltözők kialakítása segítheti a nemi önazonosságukban bizonytalan diákokat.

A tartomány szeptemberre tervezi azt a kurzust, amely a gendersemleges iskolai környezet kialakítására készíti fel az oktatókat.

„El a kezekkel a gyerekektől és a serdülőkorúaktól” – tiltakozik a jobboldali Liga párt, ami a dokumentum visszavonását követeli. Család- és életvédő szervezetek, szülői közösségek fejezték ki ellenvetésüket, hangsúlyozva, hogy a befogadó iskolai környezethez elegendő a teljes elfogadás, a nemiségre vonatkozó ideológiák belekeverése nélkül. A másság elfogadása anélkül is lehetséges, hogy átalakításra kényszerítse az iskolákat és a társadalmat.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Rádióinterjú

Orbán Viktor: A gyermekek szexuális nevelése a szülőkre tartozik
A miniszterelnök hangsúlyozta, hazánk szabad ország, minden felnőtt úgy él, ahogyan szeretne.

Ez nem játék!

Csúcsra járatják az adatgyűjtést Gyurcsányék
A recept nem túl bonyolult. A cél: minél több adat begyűjtése a közösségi média felhasználóiról.
Tetőpontjához ért az idei nyár szúnyogháborúja
Több mint háromszáz településen lesz szúnyoggyérítés.

Poszt-trauma

Havas Henrik kulturálatlanul véleményezi a kultúrát
Mi maradt a maga által szélesnek titulált műveltségéből?

Poszt-trauma

Karácsony díszdoktorsága a Fudan Egyetemen
Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt inkább választja a NER-be való belesimulást, mint a baloldali durcázást.

Poszt-trauma

Tényleg betiltják a homoszexuális írókat?
Aljas csúsztatás az egész ballib cirkusz és műfelháborosdi.

Aktuális

Ezután nem csak a kincseket jelöli majd az X + videó
Új márkaidentitást adott a Renault-csoport a Dacia márkának, a stílus már ismerős lehet.

Fricz Tamás blogja

Felelősek vagyunk Gyurcsány Ferenc miatt
Gyurcsány azért van még mindig itt, mert hagytuk és engedtük, hogy itt maradjon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!