A volt szlovák államfő visszavonul a politikából

Andrej Kiska volt szlovák államfő, a centrista liberális Emberekért (Za ludí) kisebbik kormánypárt vezetője visszavonul a politikából. Ezt az 57 éves politikus vasárnap jelentette be Facebook-oldalán.

Forrás: MTI2020. 06. 28. 21:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiska egészségügyi problémákkal indokolta döntését. A politikus szívritmuszavarokkal küzd.

„Az egészségem nem engedi, hogy továbbra is aktívan politizáljak” – idézte a Nový Čas című szlovák napilap a 2014 és 2019 között hivatalban volt államfőt. Hozzátette, hogy hétfőn újabb műtétet fognak végrehajtani rajta. Az utóbbi öt évben már két orvosi beavatkozáson esett át.

Kiska pénteken jelentette be, hogy nem indul pártja elnökségi tisztségéért az augusztusi tisztújító kongresszuson. Márciusban – szintén egészségügyi okokra hivatkozva – már lemondott parlamenti mandátumáról.

Az Emberekért 12 képviselővel van jelen a szlovák parlamentben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.