Alacsonytól mérsékeltig terjed a járvány kockázata az EU-ban

Forrás: MTI2020. 02. 23. 23:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Alacsonytól mérsékeltig” terjed az új koronavírus kockázata az Európai Unióban a vírus gyors olaszországi terjedése után – közölte vasárnap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).

A vírus további terjedésének a kockázata az EU-ban, az euróövezet országaiban és Nagy-Britanniában alacsony, de bizonyos tényezők miatt nem lehet kizárni – közölte kockázatértékelésében az uniós egészségügyi intézmény.

Az EDCD szerint bár a vírus több Európán kívüli országban is jelen van, most valószínűbb, hogy más országokból, nem Kínából érkező utazók révén terjed.

Andrea Ammon, az ECDC igazgatója közölte, hogy a következő napokban további megbetegedésekre számítanak Olaszországban és feltehetően az EU más részeiben.

Az újabb kockázatbecslést hétfőn teszik közzé – közölte a Stockholm melletti Solnában működő uniós intézmény.

Olaszországban a hét végén jelentősen nőtt a fertőzések száma. A hatóságok több mint 150 esetről tudnak, a COVID-19 nevű vírusnak vasárnap estig 3 áldozata volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.