Ámokfutás a francia parlamentben

A tisztelt Képviselő1-ek és Képviselő2-k leszavaztak.

Juhász Attila
2019. 02. 14. 16:54
MACRON, Emmanuel
A lakosság nagy része elégedetlen a francia elnökkel Fotó: PATRICK SEEGER Forrás: MTI/EPA/Patrick Seeger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy képzelt szülői értekezleten Franciaországban – a Kedves anyukák és apukák! helyett – ezután igy szólhat a politikailag korrekt osztályfőnöki megszólítás: Kedves Szülő1-ek és Szülő2-k!

Nem, bár a hír hallatán közel álltunk hozzá, nem bolondultunk meg. Franciaországban ugyanis mostantól nem lehet anyának és apának bejegyezni a szülőket az iskolákban, rájuk a Szülő1 és Szülő2 billogot lehet csak alkalmazni.

A normális világot a feje tetejére állító törvényjavaslatot Emmanuel Macron egyik harcostársa, a Daniel Cohn-Bendit mellett egykor szárnyait bontogató Valérie Petit terjesztette a Nemzetgyűlés elé, és azt a francia parlament többsége elfogadta. A hagyományos, emberi elnevezést (anya, apa) a nem heteroszexuális szülők érdekeinek védelmében – és a 95-100%-nyi heteroszexuális szülök ellenében? – még az osztálynaplókból is kitörlik.

A szép új liberális világ megvalósulni látszik!

A történet talán egyetlen szépséghibája, hogy nem részletezi, a Szülő1 bélyeg a női(nek tűnő) keresztnevű szülőt, vagy a férfi keresztnevűt illeti-e. Ez még egy igen komoly harc lehet, amivel Valérie Petit tovább építheti karrierjét.

Talán egészen addig, amíg a bevándorlással, az iszlám terjedésével a saría törvényei felül nem írják Franciaországban ezt az agyament ámokfutást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.