Az FBI-t tűzte célkeresztjére egy vallásellenes szervezet

Egy vallásellenes szervezet helytelennek tartja azt, hogy az FBI egyes eseményein egy lelkész imádságokat mond. Szerintük a nyomozóiroda egyetlen vallást sem támogathatna – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 03. 17. 14:55
fbi
Fotó: Edwin Chow Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Freedom From Religion Foundation (FFRF) szinte mindennel szembemegy, ami vallás. A szervezet azt vallja, hogy a valláshoz való jog egyet jelent a vallástól való szabadsággal is, ők pedig ez utóbbit népszerűsítik.

A szervezet most az FBI-t vette górcső alá, miután tudomásukra jutott, hogy a nyomozóirodának van egy lelkésze, aki a nyomozóiroda végzős gyakornokainak avatási ünnepségén imát mond. Emiatt az FFRF egy levelet küldött az FBI-nak, amiben azt követelték, hogy soroljanak fel minden olyan dolgot, ami náluk megtalálható és köze van a keresztény valláshoz.

A levél szerint alapvető alkotmányos elv, hogy egy közpénzből finanszírozott szervezet nem támogathat és nem népszerűsíthet egyetlen vallási gyakorlatot sem. Ebből fakadóan helytelennek tartják, hogy az FBI Akadémiáján a végzősök ceremóniájának a része az imádkozás.

Az FFRF társelnöke azt mondta, hogy az FBI-nak az egész országnak példát kell mutatnia az alkotmányos elveket illetően. Annie Laurie Gaylor szerint azonban ennek éppen az ellenkezője történik, mert

az ilyen gyakorlattal az FBI elidegeníti a nem keresztény embereket nemcsak a szervezet, hanem az egész népesség szintjén.

A vallástól való szabadságot pártoló szervezetnek nem ez az első akciója, amikor szembemennek a hatóságokkal. Korábban floridai rendőrautókról akarták eltávolíttatni az „Istenben bízunk” feliratokat, mert kirekesztőnek tartották. Akkor Annie Laurie Gaylor azt mondta, hogy rémisztő, hogy a rendőrök inkább egy istenség ítéletében hisznek, mint a törvényben.

Ugyanez a vallásellenes szervezet azt is elérte tavaly, hogy ne kapjanak ajándékot rászoruló gyerekek.

Az Operation Christmas Child projektben cipősdobozba gyűjtenek diákok ajándékokat a szegényebb sorsú gyerekeknek, és ebben a projektben részt vett a kansasi Liberty Middle School is.

Az FFRF azonban arra kérte az iskolát, hogy ne vegyen részt ebben a kezdeményezésben, sőt semmilyen olyan szervezésben, ami a kereszténységet népszerűsíti. Arra hivatkoztak, hogy a karácsonyi projekttel az iskola több ponton is megsérti az amerikai alkotmányt.

Az iskola engedett a szervezet nyomásának, a tankerület főfelügyelője pedig azt mondta, hogy eddig nem is tudták, hogy mennyire szektás jellegű a projekt.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.