Az illegális bevándorlás szárazföldi útvonalakon folyhat télen

A balkáni útvonalon lesz nagyobb az illegális bevándorlók mozgása – közölte Bakondi György.

Forrás: MTI2020. 10. 21. 9:46
null
A kvótarendszer bevezetése helyett határozott köz- és határbiztonsági intézkedéseket javasolt a főtanácsadó. Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Télen a szárazföldi útvonalakon, így a balkáni útvonalon lesz nagyobb az illegális bevándorlók mozgása, mert az időjárás miatt a tengeren nehezebb átjutni – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta, hogy az Európai Uniónak a kvótarendszer bevezetése helyett határozott köz- és határbiztonsági intézkedéseket kellene tennie az európai emberek biztonságáért.

A kvótarendszer bevezetése helyett határozott köz- és határbiztonsági intézkedéseket javasolt a főtanácsadó
Fotó: Rosta Tibor / MTI

Mivel azonban az unió sem a koronavírus-járvány, sem a migráció, sem a terrorizmus kezelésére nem hoz olyan intézkedéseket, amelyek a biztonságot szolgálják, a nemzetállamok maguk próbálják megoldani ezeket a problémákat – tette hozzá.

Úgy vélekedett: a tagországok között komoly feszültség van, és ez fenyegeti az unió egyik alapértékét, a gazdasági és a társadalmi haladás kölcsönös támogatását.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy Magyarország déli határain a hétvégén mintegy négyszázan próbáltak átjutni.

Bakondi: Egyre többen próbálkoznak Magyarország határainál

Egyre többen próbálkoznak Magyarország határainál illegálisan bejutni az országba – közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a legtöbben a szerb–magyar határon próbálkoznak, de növekedés van a magyar–román, illetve esetenként a magyar–horvát határhoz érkezők számában is. Az illegális bevándorlók átjutási módszerei közül az alagutakat emelte ki.

Rámutatott: 2020-ban az előző évhez képest nemcsak a próbálkozó illegális bevándorlók száma növekedett, de az embercsempészet miatt is több ügyet indítottak 2019-hez viszonyítva.

Idén 25 ezernél is több, míg tavaly egész évben 16 ezer illegális bevándorló próbált átjutni a magyar határon. Embercsempészet miatt tavaly 150, idén már 307 emberrel szemben indítottak eljárást – közölte Bakondi György.

Negyvenöt szíriait találtak egy török sofőr román kamionjában Tatánál

Egy török sofőr kamionjában szerda hajnalban negyvenöt illegális bevándorlót fedeztek fel, valamennyien szíriai állampolgárnak vallották magukat – közölte honlapján a rendőrség.

A Győr-Moson-Sopron megyei főkapitányság közleménye szerint a járművet egy négy megyére kiterjedő akcióban, a székesfehérvári rendőrök jelzése alapján állították meg. A román rendszámú teherautóban 42 férfi és három nő tartózkodott.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.